Nuteisto poeto dukra stojo ginti tėvą

Sigitas Geda, nuteistas kalėti už dukters sužalojimą, delsė iki paskutinės dienos, kada dar galima apskųsti teismo sprendimą. Galiausiai, tėvą puolė ginti pati nukentėjusioji.

Spalio 10 d. rašytojas Sigitas Geda buvo nuteistas už tai, kad knygoms pjaustyti skirtu peiliu sužalojo savo dukrą Uršulę. Teismas jam skyrė bausmę – trejus metus kalėti atviroje Pravieniškių kolonijoje.

Rašytojo advokatas Stasys Karvelis teigė, kad teismo nuosprendį apskųs paskutinę leistiną dieną. Netikėtai tėvo ginti stojo apsigalvojusi jo dukra. Ji pati kreipėsi į Apeliacinį teismą, siekdama, kad būtų panaikintas nuosprendis, o  tėvas visiškai išvengtų bausmės.

Sigitas Geda buvo apkaltintas savo dukters sužalojimu 2007 metų sausį.  Policijai buvo pranešta, kad 2007 m. sausio 19 dienos vakarą Antakalnyje jis knygoms pjaustyti skirtu peiliu sužeidė savo dukterį Uršulę Gedaitę. Rašytojas savo kaltės taip ir nepripažino. Iki pat teismo nuosprendžio paskelbimo dukra su tėvu nesugebėjo susitaikyti.

Spalio 23 dieną Vilniaus mokytojų namuose Sigitas Geda pristatė savo naują knygą „Vasarė ajero šneka: dienoraščiai ir tyrinėjimai" , prieš tai rašytojas parengė lietuvišką Korano vertimą.


Šiame straipsnyje: Gėdateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių