Nuteisti iš besimylinčių porelių kyšius ėmę Kauno policininkai

Kauno apygardos teismas pripažino Žaliakalnio policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėją Algimantą Babilą ir postinį Paulių Sakalauską kaltais. 

Už kyšio paėmimą iš 11 asmenų A.Babilui teismas skyrė 1 metus ir 6 mėn. nelaisvės bausmę atliekant pataisos namuose. 35-erių policininkui atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje. 

24-erių P.Sakalauskui skirta griežtesnė 4 m. 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė. Jis nuteistas ne tik už kyšininkavimą. Per kratą jo namuose buvo aptiktas neteisėtai laikomas didelis kiekis šovinių – 100 vienetų. Bausmę P.Sakalauskas turės taip pat atlikti pataisos namuose, jam, kaip ir kolegai, atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje. 

Teismas paskelbė, kad iš abiejų kyšius rinkusių pareigūnų bus konfiskuota po 1 465 litus. Tiek Viešosios tvarkos „sergėtojai“ surinko kyšių. 

Kol nuosprendis neįsigaliojo buvę pareigūnai dar gali mėgautis laive. Nors abu kolegos savo kaltę neigia ir po nuosprendžio atsisakė nuo bet kokių komentarų, jų gynėjai patvirtino skųsią teismo sprendimą. 

A.Babilas ir P.Sakalauskas nuteisti už tai, kad įžūliai pasipinigaudavo terorizuodami į Kauno pakraštyje esantį Kleboniškio parką užsukdavusias poreles. Nors dažniausiai šiedu „įstatymo ir viešosios tvarkos sergėtojai“ ten „medžiodavo“ naktimis, tačiau pasitaikydavo jų vizitų ir dienos metu.

Beveik pusė porelių, kurias įtariamiesiems pavykdavo sumedžioti, viduržiemį į miškelį užsukdavo pasimylėti. Jiems susidūrus akis į akį su pareigūnais, įsimylėjėliai ryždavosi padaryti bet ką, kad tik išvengtų administracinės atsakomybės. Vietoje oficialių baudų jie atseikėdavo uniformuotiesiems nuo vieno iki kelių šimtų litų.

Liepto galą teisėsaugininkų duetas priėjo, kai ikiteisminį tyrimą dėl jų veiksmų pradėjo kolegos iš Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus. Teismas leido slapta sekti galimus kyšininkus, o jau po kelių mėnesių buvo konstatuota, kad sukauptų įrodymų pakanka, jog kyšininkai sėstų į teisiamųjų suolą. 


Šiame straipsnyje: kyšispolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių