Nustatyta: Kalvarijų turgavietėje pažeidinėjamos prekybos taisyklės

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnai kartu su turgavietės kontrolieriais tikrino, kaip Kalvarijų turgavietėje laikomasi tvarkymo ir švaros taisyklių, reikalavimo nevartoti alkoholinių gėrimų viešosiose vietose, ar laiku prekybininkai susimoka už prekybos vietas.

Remiantis ankstesniais patikrinimais nustatyta, kad Kalvarijų turguje labiausiai nesilaikoma prekybos taisyklių. Todėl siekiant sužinoti kuo detalesnę ir realesnę situaciją, buvo tikrinama įpusėjus darbo dienai pasirinktose konkrečiose Kalvarijų turgaus vietose.

Patikrinimas truko tik pusvalandį, nes, pradėjus kontrolę, dalis prekybininkų pasišalino iš savo darbo vietų. Apibendrinus surinktus duomenis, nustatyta, kad nei vienas prekiautojas vaisiais teritorijoje prie centrinių turgaus vartų apie 12.30 val. dar nebuvo susimokėjęs už prekybos vietą. Prekybininkai teigė, kad centrinėje eilėje kontrolieriai, dalinantys kasos čekius, dar nebuvo priėję, kai tuo metu kitų eilių prekeiviai kasos čekius įsigijo ryte.

Daržovėmis prekiaujantys asmenys taip pat ne visi turėjo patikrinimo dieną išduotus kasos čekius. Daugiausiai nesusimokėjusių už darbo vietą buvo tarp prekiautojų drabužiais. Iš viso patikrinimo metu nustatyta, kad Prekybos turgavietėse taisykles pažeidė 57 prekybininkai.

Į Vilniaus miesto savivaldybę su prašymu užtikrinti viešąją tvarką turgavietės darbo metu kreipėsi uždaroji akcinė bendrovė Kalvarijų turgus.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių