Nusikaltimų Kauno miesto centre mažėja

Policija  informuoja, kad per pastaruosius trejus metus pastebima nusikaltimų mažėjimo tendencija. Pavyzdžiui, 2007 metais užfiksuoti 182, 2008 m. – 170, o 2009 – jau tik 104 nusikaltimai.

VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas akcentavo tiesioginę ir netiesioginę Kauno miesto savivaldybės paramą  užtikrinant viešąją tvarką ir saugumą mūsų mieste.

 „Želdinių genėjimas parkuose, skveruose, kokybiško lauko apšvietimo užtikrinimas tamsiu paros metu, saugumo priemonių įgyvendinimas organizuojamų masinių kultūrinių renginių metu, stebėjimo vaizdo kamerų įrengimas viešosiose erdvėse, taip pat suteikta savivaldybės parama – riedžių perdavimas Kauno miesto viešajai policijai yra efektyvios nusikalstamumo prevencijos priemonės“, - kalbėjo R. Stukas.

R. Stuko nuomone, vienas policijos pareigūnas, patruliuodamas pėsčiųjų zonoje riedžiais, mobilumu ir darbo efektyvumu prilygsta 2-3 pėsčiomis patruliuojantiems policijos pareigūnams.

Komisaras teigiamai įvertino savivaldybės iniciatyvą į prevencinių saugumo priemonių planą įtraukti ir privačias saugos tarnybas. Savivaldybė sutarė su dviem privačiomis saugos tarnybomis, kad šios naktimis padėtų užtikrinti viešąją tvarką ir saugumą Laisvės alėjoje ir Senamiestyje. Nuo  rugsėjo mėnesio į pagalbą ketinama pasitelkti nevyriausybines organizacijas bei vietos verslininkų bendruomenę.

Kitas aktualus klausimas – stebėjimo vaizdo kamerų  prie pramogų ir laisvalaikio praleidimo vietų įrengimas ir prijungimas prie realaus laiko stebėjimo tinklo. „Neretai prasidėję konfliktai šių įstaigų patalpų viduje liūdnai baigiasi šalia jų prieigų“, - sakė R. Stukas.


Šiame straipsnyje: nusikalstamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių