Nuosprendis: mokestis už stovėjimą kiemuose - nuo sausio 2-osios

Miesto valdžios pažadas, jog Klaipėdos centre už stovėjimą daugiabučių namų kiemuose reikės mokėti nuo kitų metų liepos, sprogo lyg muilo burbulas.

Valdžia prieš kurį laiką garantavo, jog valdančiosios koalicijos partneriai sutarė, kad mokestis už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose tikrai bus pradėtas rinkti tik po pusmečio. Esą liko tik formalumai tokią tvarką įteisinti.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius buvo parengęs miesto tarybos sprendimo projektą, kuriuo ir pasiūlyta rinkliavos įvedimo datą nukelti iki liepos 1-osios.

Tačiau ketvirtadienį miesto taryboje R.Taraškevičius savo pasiūlymą atsiėmė ir jis net nebuvo svarstomas.

„Prieš miesto tarybos posėdį įprastai būna koalicijos partnerių pasitarimas. Jame supratau, kad mano pasiūlymo niekas nepalaikys, todėl ir nusprendžiau jį atsiimti. Supratau, kad jei neatsiimsiu savo parengto sprendimo projekto, tai nė vienas, susijęs su rinkliava kiemuose, nebus priimtas“, - aiškino politikas.

Jis tvirtino, kad žmonės turi alternatyvą – jiems suteikta galimybė prie daugiabučių namų prisiskirti kiemus, tuomet juose esą rinkliava ir nebus renkama.

„Be to, miesto vadovai užtikrino, kad pirmosiomis sausio dienomis kontrolieriai bus lojalūs ir tikrai nepuls į kiemus bausti už stovėjimą nesusimokėjusių vairuotojų“, - pateisinimo savo sprendimui ieškojo R.Taraškevičius.

Miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį turėjo būti nagrinėjamas ir politikės Lilijos Petraitienės pasiūlymas. Ji buvo parengusi sprendimo projektą, kuriuo numatyta, kad mokėti už automobilių stovėjimą reikia tik aikštelėse ir važiuojamojoje gatvių dalyje, kur leidžiama stovėti.

Tačiau ir L.Petraitienė savo sprendimo projektą atsiėmė. „Alternatyvų pasiūlymą dabar galiojančiai tvarkai teiksiu kitame posėdyje, nes sprendimo projektą dar reikia tobulinti, kad jis būtų tinkamas ir gyventojams, ir verslui. Galbūt pasitarsiu ir su seniūnaičiais“, - pažadus dalijo politikė.

Miesto tarybos nariai ketvirtadienį pritarė tik tam, kad leidimus nemokamai statyti automobilius 200 metrų spinduliu aplink nuosavybę galės įsigyti ne tik gyventojai, bet ir juridiniai asmenys.

Jiems bus taikomos tokios pačios sąlygos, kaip ir žmonėms.

Verslininkai, miesto centre turintys nuosavybės teise priklausančias patalpas ar jas legaliai besinuomojantys, galės nusipirkti du leidimus statyti automobilius.

Pirmasis leidimas metams kainuos 5 litus, o antrasis – 250 litų.

Taip pat nustatyta, kad bus galima nusipirkti ne vienerius, o dvejus metus galiojančius leidimus, kurių kainą atitinkamai bus dvigubai didesnė.

Rinkliava už automobilių stovėjimo miesto centre esančių daugiabučių namų kiemuose bus pradėta rinkti nuo kitų metų sausio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisvė senamiescio kiemams.

Laisvė senamiescio kiemams. portretas
Išslaisvinom bulves beliko išlaisvinti senamiesščio kiemus. ;)

otto

otto portretas
Ir dabar klaipėdiečiai neis į gatves? Tada jie to verti.

Miesto

Miesto portretas
vadovai patys nežino ką daro kairė,o ką dešinė.Tai kiek tų pirmųjų dienų 10,15, 20 ar daugiau.Gyventojai bus priversti tampytis eilėse savivaldybės koridoriuose,o kas jau taip garantuoja dėl kontrolierių lojalumo ,bet kokiu atveju turi būti teisinis dokumentas t.y.nutarimas ar kaip kitaip jį pavadinsite.Žodžio prie bylos neprisiūsi.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių