Nuodijantys maistu – į juodąjį sąrašą

Nuo šiol apie planuojamus pobūvius reikės būtinai informuoti teritorinę Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT).

Dėl padaugėjusių salmoneliozės protrūkių buvo sugriežtinta viešojo maitinimo įmonių valstybinė kontrolė. Kauno apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad viešojo maitinimo įmonės ir  kaimo turizmo sodybos apie planuojamus pobūvius nuo šiol privalės raštu informuoti teritorinę VMVT.

Kaip informavo Kauno apskrities VMVT viršininkas Valius Šiuparis, tokių priemonių imtasi Lietuvoje padaugėjus ūmių infekcinių žarnyno susirgimų ir protrūkių.

Maito produktų inspektorė Valentina Makauskienė portalui sakė, kad bus sudaromos maitinimo įstaigų, kuriuose dažniausiai apsinuodijama maistu, sąrašas. Jis bus skelbiamas viešai.

„Tokių ūmių infekcinių žarnyno susirgimų ir protrūkių plitimą reikia greitai mažinti. Apie planuojamus pobūvius viešojo maitinimo įstaigoms ir kaimo turizmo sodyboms reikės būtinai raštu informuoti VMVT. Kol kas nežinome, kaip pavyks tai įgyvendinti, nes tokių įstaigų daug, o inspektorių mažai. Šis klausimas dar bus svarstomas atskirai", - teigė V.Makauskienė.

Viešojo maitinimo įmonių kontrolė sugriežtinta remiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus rugpjūčio 14 dienos įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių