„Nuodėmių mieste“ - vulgarių juokelių tirados

Trečiadienio vakarą "Domino" teatre buvo surengta išankstinė spektaklio "Nuodėmių miestas" peržiūra. Tikroji premjera laukia balandžio 1-ąją.

"Domino teatras" seniai reklamavo šią Vudžio Aleno pjesę kaip neįtikėtiną dovaną Lietuvos žiūrovams. Spektaklis, atspindintis Niujorko dvasią, garsiausio Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus kurti kostiumai, geriausi aktoriai, tarp kurių - Vytautas Šapranauskas, Aurelija Tamulytė, Jolanta Dapkūnaitė, Julius Žalakevičius, Jovita Balčiūnaitė - premjera žadėjo būti tikra bomba.

Stilinga komedija - taip trumpai apibūdinamas "Nuodėmių miestas". Stilius, žinoma, buvo, juoko - taip pat. Ne vieną kartą visa salė kvatojo iš aktorių žeriamų humoro perlų, kuriuos žiūrovai turbūt mielai perpasakos draugams prie alaus bokalo.

Amerikietiška dvasia taip pat buvo atspindėta, kaip to griežtai reikalavo Vudžio Aleno agentūra. Neleidžiantys mintyse veiksmo į lietuvišką virtuvę perkelti amerikietiški herojų vardai, garsiojo serialo "Seksas ir miestas" priminimas, daug "stilingo" alkoholio ir svarbiausia spektaklio intriga - išsiaiškinti, kas vis dėlto su kuo miega, o kas ne.

Didžiausias dėmesys "Nuodėmių mieste" skirtas dialogams. Ne vienoje vietoje jie pabosdavo ir kartodavosi (kartais - specialiai), tuomet veikėjai nuobodulį blaškydavo vienas už kitą skambesnėmis frazėmis. "Koks skirtumas tarp sušio ir kušio? Taigi visa esmė - ryžiai", - humoro jausmo spektaklyje viena herojė mokė kitą. O po to - visa panašių sąmojų virtinė.

Kita vertus, spektaklio žanras - komedija. Todėl jei po darbo atsipalaiduoti mėgstate žiūrėdamas populiarias amerikietiškas komedijas per televiziją ar kine, šis spektaklis taip pat suteiks galimybę porą valandų atsipalaiduoti, apie nieką sunkiai negalvoti ir bent keletą kartų nusijuokti. Tik spektaklio metu galite kažkodėl pagalvoti, kad norite spragėsių.

Spektaklis savo žiūrovą neabejotinai ras. Pirmą kartą ji rodant įvertinti susirinko pilna salė žiūrovų. Tarp jų - nemažai visuomenei pažįstamų veidų, kaip Kęstutis Verslovas su Ramune Piekautaite, Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė ir kiti.


Šiame straipsnyje: nuodėmių miestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių