Nuo sausio Klaipėdoje vėl mažės šilumos kaina

Nuo kitų metų dėl atpigusių gamtinių dujų klaipėdiečiai už šilumą mokės šiek tiek mažiau. Energija uostamiestyje pinga jau trečią mėnesį iš eilės. Nuo kovo šiluma turėtų dar pigti.

Bendrovės „Klaipėdos energija“ valdyba patvirtino šilumos kainas, kurios įsigalios nuo sausio. Energija pigs 0,93 proc., lyginant su galiojančia gruodį.

Klaipėdiečiams ir Gargždų gyventojams nuo sausio viena kilovatvalandė atsieis 25,54 cento be pridėtinės vertės mokesčio. Šilumai šis mokestis yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Šiek tiek – 0,62 proc. pigs ir karštas vanduo vartotojams, kuriems jį tiekia bendrovė „Klaipėdos energija“. Tokių uostamiestyje yra mažuma. Už vieną kubinį metrą vandens šie vartotojai mokės 20,80 lito be pridėtinės vertės mokesčio.

Klaipėdoje šilumos kaina tris mėnesius iš eilės. Anot įmonės „Klaipėdos energijos“ atstovų, pagrindinės to priežastys mažėjančios gamtinių dujų kainos.

Taip pat pastarąjį mėnesį pigo iš nepriklausomų šilumos gamintojų superkama šiluma.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį nustatė naujas šilumos kainos dedamąsias uostamiesčio vartotojams.

Tai buvo padaryta įvertinus praėjusių metų faktines sąnaudas bei pateiktą šilumos bazinės kainos dedamųjų projektą.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nepripažino pagrėstomis apie 8,4 mln. litų sąnaudų kaip būtinų centralizuotam šilumos tiekimui.

Vartotojams ji nustatė 0,92 cento už kilovatvalandę arba apie 4 proc. mažesnę šilumos kainą nei prašė nustatyti bendrovė „Klaipėdos energija“.

Dabar uostamiestyje galiojanti šilumos kaina siekia 25,78 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastovioji dedamoji susidarė – 4,27, kintamoji – 21,51.

Įmonė „Klaipėdos energija“ siūloma patvirtinti kaina siekė 25,70 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastovioji dedamoji sudarė 4,26, kintamoji – 21,44.

Komisijos suskaičiuota ir nustatyta kaina siekė 24,78 cento už kilovatvalandę. Pastovioji dedamoji sudarė 4,14, kintamoji – 20,64 cento už kilovatvalandę.

Skaičiavimuose naudojamos buvo naudojamos šių metų spalio kuro kainos.

Naujos šilumos dedamosios įsigalios nuo kovo. Jos peržiūrimos kas trejus metus. Šilumos kaina peržiūrima kiekvieną mėnesį, atsižvelgiant į kuro ir superkamos šilumos iš nepriklausomų tiekėjų kainą.


Šiame straipsnyje: šildymasKlaipėdos energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nebejuokinkit !!! Jau praeita menesi buvo skelbta, ad sildymas mazeja, labai siltas menuo buvo ir saskaitos bus mazesnes 50 lt lyginan su pernai metu mokesciais. Deja kai parejo saskaitos - pasirode, kad jos lygiai 50 Lt brangesnes !!! Tai si menesi vel tas pats bus... Ar nepavargot meluoti????

jėga

jėga portretas
kai tik prie vairalazdės stojo algirdas su viktaru, iškart Lietuvoj reikalai pradėjo eit geryn. Kad tik pupuliai atsilaikytų, kad tik vogt ir šiknalaižiaut rusijai nepradėtų. Pagarbiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių