Nuo „Mados infekcijos“ podiumo – tiesiai į „inventorizaciją“

Festivalio „Mados infekcija” renginys „Mados inventorizacija” šiemet keliasi į prekybos ir laisvalaikio centrą „Panorama“.

Madai neabejinga publika jau antrus metus kviečiama susitikti su festivalyje dalyvavusiais dizaineriais, pamatyti iš arti ką tik ant podiumo pristatytus rūbus.

Balandžio 10 d., šeštadienį, nuo 12 iki 18 val. „Mados inventorizacijoje“ dalyvaus ir savo darbus eksponuos Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras, Vitalis Čepkauskas, Agnė Kuzmickaitė, Giedrius Šarkauskas, Giedrius Paulauskas, Gabrielė Januškevičiūtė, Jurga Januškevičiūtė – Žiugždienė, Ramunė Strazdaitė, Ieva Ševiakovaitė, Jolanta Rimkutė, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė, Vidmina Stasiulytė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė.

Renginyje bus pristatytos naujausios festivalyje „Mados infekcija“ dalyvavusių dizainerių drabužių kolekcijos, todėl mados gurmanai ir smalsuoliai turės puikią progą iš arti susipažinti su dizainerių kūriniais ir jais pačiais. Renginio lankytojai galės pasimatuoti patikusius rūbų modelius, pasitarti su dizaineriu dėl individualaus garderobo ar susitarti dėl vizito į kūrybos studijas.

„Mados inventorizacijos“ metu žiūrovai vieni pirmųjų galės išvysti ekspoziciją „Manekenų instaliacija“. Tai septynių festivalio dizainerių aprengti keturiolika manekenų naudojant rūbus ir aksesuarus iš prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ parduotuvių. „Manekenų instaliacija“ leis vilniečiams ir miesto svečiams gyvai pamatyti, kaip naujausių, parduotuvėse esančių kolekcijų modeliai ir aksesuarai gali būti derinami tarpusavyje atspindint šių metų mados tendencijas.

Pasak festivalyje publikos simpatijų susilaukusio Giedriaus Paulausko, „Mados inventorizacija“ yra renginys, naudingas tiek vartotojui, tiek kūrėjui. „Inventorizacijoje mes galime tiesiogiai susitikti ir bendrauti su mada besidominčiais žmonėmis ir savo potencialiais klientais, kažkam gal patarti ar kažką pasiūlyti. Juk retas kuris žino kur kokio dizainerio dirbtuvės, be to eiti į jas reikia pasiryžimo. O renginys viešoje erdvėje naudingas abipusiai. Dizaineriai prisistato patys ir pristato savo kūrybą neįpareigojančioje erdvėje, kur paprastas lankytojas yra atsipalaidavęs, nelieka kažkokio bendravimo barjero ir dėl to vartotojui bei dizaineriui lengviau“, – sakė Giedrius Paulauskas.

Jam antrino Eglė Žiemytė ir akcentavo, kad žmonėms ne visuomet lengva pasiryžti kreiptis į dizainerį: „Egzistuoja ir bendravimo barjeras, kai kuriems žmonėms vis dar trūksta ryžto ir drąsos susitikti su dizaineriu, pasitarti dėl asmeninio garderobo. Čia dizaineriai ateina pas žmones ir taip yra patogiau visiems“.

Giedrius Šarkauskas džiaugėsi galimybe pristatyti savo kūrinius viešoje erdvėje, stebėti nesuvaidintą ir tikrą žiūrovų reakciją. „Būti arčiau savo auditorijos, netikėtu būdu ir vietoje – tikrai smagu ir naudinga“, – kalbėjo dizaineris.

Renginio organizatoriai teigė, kad siekia jau antrus metus iš eilės vykstantį renginį paversti kasmetine tradicija. „Sulaukiame atsiliepimų, jog žmonėms vis dar trūksta ryžto ir drąsos susitikti su dizaineriu ar susirasti jo kūrybos studiją. Todėl šiemet renginiui pasirinkome atviresnę, lengviau surandamą erdvę, kur žmonėms būtų patogu užsukti šeštadienį“, - apie „Mados inventorizacijos“ perkėlimo į prekybos ir laisvalaikio centrą „Panorama“ priežastis pasakojo organizatoriai.

„Mados inventorizacija“ vyks prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ pirmo aukšto hole šalia informacijos centro.Renginys nemokamas.


Šiame straipsnyje: Mados infekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių