Nukentėjusiems „Kritinėje masėje“ dviratininkams - viltis rasti teisybę

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra penktadienį priėmė sprendimą atnaujinti bylą automobiliu į „Kritinę masę“ įsirėžusiam ir 4 žmones sužalojusiam vyrui.

Prokuroro Lino Gružo, prieš kelias savaites pasirašiusio nutarimą ikiteisminį tyrimą nutraukti, sprendimu, nukentėjusiųjų skundas patenkinamas ir byla atnaujinama. Manoma, kad dviratininkus parbloškusiam ir iš įvykio vietos pasišalinusiam vairuotojui K.M. kaltinimus pavyks perkvalifikuoti ir vyriškiui grės ne administracinė bauda, bet baudžiamoji atsakomybė.

„Viena iš vilčių šiame ikiteisminiame tyrime ta, kad padaugėjus medžiagos pasikeis dviratininkų sužalojimo mastas. Pats vakar bendravau su nukentėjusiu piliečiu ir mačiau, kad avarijos pasekmės yra akivaizdžios. Jos matosi net vizualiai. Avarija turės įtakos nukentėjusiojo sveikatai ir ateityje“, - aiškino Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Esą pirmas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, neatsiradus nusikaltimo sudėties – visiems keturiems avarijos metu nukentėjusiems dviratininkams teismo medicinos ekspertai pripažino nežymų sveikatos sutrikdymą.

Kad avariją sukėlusiam automobilio vairuotojui grėstų baudžiamoji atsakomybė, bent vienam iš nukentėjusiųjų turėjo būti nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

„Paaiškėjo, kad kai kurie nekentėjusieji gydosi iki šiol. Tuo pagrindu bus rengiama nauja medicinos specialistų išvada“, - kalbėjo E.Motiejūnas.

Esą sveikatos sutrikdymas pripažįstamas bent jau nesunkiu, kai nukentėjusysis gydosi daugiau nei 10 dienų.

Nukentėjusiesiems avarijoje prokuroro nuomonė suteikė vilties, kad automobilį vairavęs asmuo bent jau neatsipirks pinigine bauda.

Portalas primena, kad automobilį „Ford Probe“ vairavusiam kelių ereliui K.M. iki bylos atnaujinimo grėsė administracinė atsakomybė už kelių eismo taisyklių pažeidimus: vairavimą be vairuotojo pažymėjimo, transporto priemonių sugadinimą, nežymų sveikatos sutrikdymą, pasitraukimą iš įvykio vietos.

Administracinio teisės pažeidimo byla buvo persiųsta nagrinėti į Marijampolės rajono apylinkės teismą, nes šiuo metu K.M. atlieka laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Dviratininkus K.M. taranavo tuo metu, kai buvo paleistas lygtinai, neatlikus 7 mėn. 23 d. paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

Ažiotažas visuomenėje dėl nutraukto ikiteisminio tyrimo, parodžiusio teisėsaugos neįgalumą ir kelių erelio nebaudžiamumą, kilo po diena.lt publikacijos. Nukentėję avarijoje dviratininkai mano, kad jiems teisybę rasti padės tik žiniasklaidos dėmesys ir viešumas.


Šiame straipsnyje: kritinė masė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių