Nugalėtojų laurai – VGTU architektūros studentams

Tradiciniame Lietuvos architektų sąjungos renginyje „Geriausi architektūros studentų baigiamieji darbai 2008", skatinančiame pažangių architektūros idėjų sklaidą bei atsispindinčiame aukštųjų architektūros mokyklų mokymo rezultatus ir kokybę, nugalėtojų laurus pelnė dvi Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentės - Gilma Gylytė ir Vaiva Rinkūnaitė.

Geriausiu magistro studijų baigiamuoju darbu pripažintas G.Gylytės projektas „Kalėjimas Pagiriuose, Vilniuje", o geriausiu bakalauro darbu išrinktas Vaivos Rinkūnaitės projektas „Krematoriumas Vilniuje".

„Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų studentų kūrybiniais laimėjimais, taip pat VGTU Architektūros fakulteto potencialu", - sakė Architektūros fakulteto dekanas prof. dr. Rimantas Buivydas.

G.Gylytė pasiūlė pačiame sostinės centre, prie Lukiškių aikštės, esantį kalėjimą perkelti į miesto pakraštį. Naujasis kalėjimas - tai savotiškas miestelis su gatvėmis, pastatais, centru. Kompleksas būtų įgilintas - įkastas į žemę, todėl iš visų miestelio perspektyvų kalinamasis matytų aukštą betoninę sieną tarsi bausmės išraišką.

„Gilma pateikė patrauklų sprendimą miesto centro, o kartu ir kalėjimo modelio humanizavimui", - įteikdamas diplomą kalbėjo Vilniaus vyriausias architektas Artūras Blotnys.

G.Gylytės projektas taip pat pelnė Vilniaus miesto mero ir Miesto plėtros departamento apdovanojimą „Už aktualumą Vilniaus mieste".

Geriausiu bakalauro studijų baigiamuoju projektu pripažintas VGTU studentės Vaivos Rinkūnaitės darbas „Krematoriumas Vilniuje". Pasak komisijos nario Šarūno Kiaunės, autorė sugebėjo subtiliai sukurti stiprų emocinį krūvį. Krematoriumas pasižymi ir charakteringu įvaizdžiu, ir logiška funkcine schema.

Parodoje šiemet darbus pateikė 16 studentų iš 4 aukštųjų architektūros mokyklų: Kauno technologijos universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

Baigiamuosius architektūros studentų darbus vertino komisija, sudaryta iš profesionalų architektų, nedėstančių Lietuvos aukštosiose architektūros mokyklose: tai architektai A.Andrijauskas (Klaipėda), Š.Kiaunė (Kaunas), M.Nagelė (Vilnius) ir V.Vilutytė (Vilnius). Vertinant darbus buvo atsižvelgiama į jų konceptualumą, originalumą, estetišką pateikimą.

Nugalėtojams buvo įteikti prizai, o visiems parodos dalyviams - diplomai.

Geriausių architektūros studentų baigiamųjų darbų ekspoziciją iki sausio 7 dienos galima apžiūrėti Lietuvos technikos ir energetikos muziejuje (Rinktinės g. 2, Vilniuje).


Šiame straipsnyje: VGTU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių