Notaras neigia girtas vairavęs automobilį

Naujuosius Metus per anksti pradėjęs švęsti Vilniaus notaras Ernestas Aleksonis prisipažįsta, kad buvo girtas, tačiau kategoriškai neigia vairavęs automobilį.

„Mane vežė pažįstamas“, - penktadienį Vilniaus 2 - ajame apylinkės teisme, kur nagrinėjama jo administracinė byla, aiškino E.Aleksonis.

Ne pirmą kartą su teisėsauga reikalų dėl vairavimo išgėrus turintis notaras teigė, jog tą vakarą buvo girtas, todėl sėsti prie automobilio vairo paprašęs savo pažįstamo. „Aš nevairavau“, - tikino E.Aleksonis.

Liudytojų apklaustas notaro pažįstamas patvirtino, jog tikrai Naujųjų išvakarėse už prabangaus automobilio „Infinity“ vairo sėdo jis. Liudytojo teigimu, tą vakarą buvo slidu, todėl įvažiavus į Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje esančios plovyklos kiemą, automobilis staiga tapo nebevaldomas ir įvažiavo į pusnį.

Ištraukti vienas automobilio jis nesugebėjo, todėl nuėjo ieškoti pagalbos. Grįžęs po pusvalandžio, nerado nei automobilio, nei jame palikto E.Aleksonio.

Apie pusnyje įstrigusį ir virš nedidelio šlaito pakibusį automobilį, policijos pareigūnams pranešė praeiviai. Atvykę pareigūnai, vairuotojo vietoje rado ne ką kitą, o snaudžiantį notarą. Nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

E.Aleksonis buvo nuvežtas į Vilniaus kelių policiją, kur į alkoholio matuoklį pripūtė 3,28 promiles alkoholio.

Notarui buvo surašytas protokolas, o jo automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę. Ar teismas patikės E.Aleksonio, paaiškės balandžio 12 d.

Šis notaras yra gerai pažįstamas sostinės kelių policijos pareigūnams. Paskutinį kartą neblaivus prie vairo jis buvo įkliuvęs pernai rudens pradžioje. Tąkart jo organizme buvo aptikta 2,82 promilės alkoholio.

Teismas už šį nusižengimą E.Aleksoniui skyrė daugiau kaip dviejų tūkstančių litų baudą ir 2 metams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Po gruodžio 31-osios įvykio, pareigūnai, patikrinę duomenų bazę, joje nerado įrašų apie baudos sumokėjimą.

Į nemalonumus su policija E.Aleksonis buvo įsivėlęs ir 2008 m. kovo 11 d. Tąkart jis vairavo automobilį neturėdamas teisės, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio.

Tuomet E.Aleksoniui buvo nustatytas 3,54 promilių girtumas.


Šiame straipsnyje: Ernestas Aleksonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių