Norite gyventi mero name? 5000 Lt/mėn. (atnaujinta)

Buvęs Vilniaus miesto meras Vilius Navickas ieško nuomininkų savo namui Žvėryne. Dviejų aukštų penkių kambarių name Karaimų gatvėje gali įsikurti bet kas, galintis sau leisti mokėti 5 tūkst. litų per mėnesį.

Nuomininkų ieško internete

Apie nuomojamą namą Žvėryno mikrorajone skelbiama nekilnojamojo turto interneto portaluose. Nuomininko merui ieško agentūra „Reon“. Tiesa, skelbimuose neužsimenama, kad namas priklauso buvusiam miesto vadovui.

Žinia, į politiką V.Navickas atėjo iš verslo. Regis, baigęs vadovauti Vilniui, jis sėkmingai grįžo prie buvusios veiklos, tiksliau į nekilnojamojo turto sritį.

Užtat vardijami kiti pranašumai. Skelbime nuomininkus bandoma sužavėti patrauklia namo vieta žaliame rajone, aptvertu kiemu, signalizacija, šildomomis grindimis ir ramiais, tvarkingais kaimynais.

150 kv. m ploto name įrengtas autonominis šildymas, trys vonios ir tualeto kambariai, yra visa reikalinga buitinė technika.

Portalo diena.lt žurnalistė atliko žurnalistinį eksperimentą ir apsilankė buvusio Vilniaus mero nuomai siūlomame pastate.

Namą aprodo pats šeimininkas

Namo nuoma susidomėjusi žurnalistė susitiko su nekilnojamojo turto agentūros darbuotoju, tačiau į Žvėryne esančias patalpas įsileido pats buvęs meras V.Navickas. Nuo dienos darbų atsiplėšęs vyras mielai sutiko aprodyti savo namus, kuriuose praleido pastaruosius ketverius metus. Bendrauti su būsto šeimininku nesunku, jis mielai atsakė į klausimus, potencialių nuomininkų nespaudė ir įtikinamai vardijo siūlomo nuomotis namo pranašumus.

„Jei reikia, galime išsikraustyti per tris dienas“, – maloniai ir su šypsena veide žadėjo buvęs sostinės vadovas, kuris artimiausiu metu planuoja su šeima įsikraustyti į naujai pastatytą namą Žvėryno rajone, Sėlių gatvėje.

Žurnalistei, prisistačiusiai agente, ieškančia būsto vokiečio verslininko šeimai, V.Navickas pasakojo, kad būtent užsienio gyventojai labiausiai domisi Žvėryno rajone pastatytais prabangiais būstais.

Įsileidęs į namus, V.Navickas aprodė pirmąjį aukštą, kuriame įkurta erdvi svetainė su šviesiais baldais ir virtuvė, sujungta su valgomuoju. „Kartais užsieniečiai labai reiklūs. Vieniems neįtiko mėlynos virtuvės grindų plytelės“, – įspūdžiais dalijosi šeimininkas.

Pirmame namo aukšte įrengtas darbo kambarys, kuris gali būti perdarytas į vaikų kambarį.

Mediniais laiptais pakilus į antrą aukštą, patenkama į erdvę, kurioje – ypač didelis miegamasis ir svečių kambarys. Miegamasis apstatytas tamsiai rudais baldais, ant sienos pakabintas didžiulis televizorius.

Kainas žino žmona

Buvusio mero miegamajame viena siena stiklinė, todėl kambarį užlieja įspūdinga šviesa. Tačiau, kaip atvirai sakė būsto šeimininkas, daug langų namuose šiek tiek padidina šildymo kainą žiemą.

Paklaustas, kiek žiemą tenka atseikėti už namo šildymą, V.Navickas prisipažino nežinantis. „Reikia klausti žmonos“, – šypsojosi buvęs miesto meras.

Vokiečių šeimai buto ieškanti žurnalistė nebuvo raginama kuo greičiau apsispręsti dėl namo nuomos, tačiau šeimininkas patikino, kad susidomėjusių asmenų yra. „Daug tokios kokybės namų Žvėryne nerasite. O kraustyti klientus į užmiestį kažin ar norėtųsi“, – kalbėjo V.Navickas.

Pro dviejų aukštų namo langus matyti nenušienautos ir apleistos kaimyninių namų teritorijos. Tačiau V.Navickas tikino, kad namą apžiūrintys potencialūs nuomininkai kaip tik džiaugiasi tokia natūralia gamta miesto centre, o Žvėrynas esą ypač svetingas ir draugiškas rajonas.

Aptvertame kieme prie namo žalumos ne per daugiausia. Tačiau pastato savininkas tikino, kad tai tik patogiau būsimiems nuomotojams: „Ar užsienietis su žoliapjove lakstytų kas savaitę?“

Šalia V.Navicko namo nuomojamas dar vienas buvusiam politikui priklausantis pastatas. Už 200 kv. m penkių kambarių namą prašoma 7 tūkst. litų per mėnesį.

Svajonių namas

Tūlas vilnietis, kuris dar prisimena merą V.Navicką, turėtų prisiminti ir grandiozines politiko svajonių namo statybas kitoje Žvėryno vietoje – tarp Sėlių ir Lenktosios gatvių. Ten dabar ir ruošiasi kraustytis Navickų šeima.

Naują būstą Žvėryne V.Navickas sumanė susiręsti dar būdamas eiliniu miesto tarybos nariu. Sėlių gatvės gyventojai įnirtingai priešinosi statyboms, išreikalavo, kad projektas būtų peržiūrėtas ne kartą.

Galop statybų dokumentai buvo sutvarkyti taip, kad prie V.Navicko namo negalėtų prikibti net genialiausi teisininkai.

Tąsyk buvo skaičiuojama, kad tai jau šeštas V.Navicko namas. Be penkių gyvenamųjų namų sostinėje ir Molėtų rajone, tuomečiam merui dar priklausė septyni žemės, miško, sodo sklypai ir vandens telkiniai Vilniuje ir Trakų bei Molėtų rajonuose.


Šiame straipsnyje: NavickasnamasnuomaŽvėrynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

maria

maria portretas
Ar verslo vyras ar moteris? Ar jums finansinių bėdų, ar Jums reikia lėšų pradėti savo verslą? Reikia mokėti paskolas savo skolą arba sumokėti savo sąskaitas ar pradėti gražią verslą? Ar turite mažos kredito balas ir jums sunku gauti kapitalo paskola iš vietos bankų / kitų finansinių institucijų? Jūs turite vieną Paskolos ar finansavimo dėl bet kokios priežasties, kaip antai: El.paštas: mariaandersonloanfirm@hotmail.com

va tokiems

va tokiems portretas
reikia ivesti turto mkesti o zmogeliams iki 60 kv metru nereiketu moket turto mokescio tada ir pagalvotu kam reikejo tiek prisiplest.

Adomas

Adomas portretas
5000 lt gal kiek per brangu? Pridejus sildyma ir komunalines, jauciu, ziema per menesi gautus apie 7000 ar net 8000 lt. Idomu, kokia bendra kaina gaunasi? Siaip namukas tai nieko, ne kiekvienas Zveryne toki gali pasistatyt. Gerai meras versla dare :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių