Norėdama vaikino dėmesio kaunietė sukūrė išžaginimo istoriją

Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai baigė tyrimą dėl spalio mėnesį neva įvykdyto merginos išžaginimo ir bylą dėl pranešimo apie nebūtą nusikaltimą bei melagingų parodymų davimą atidavė į teismą.

Spalio 13-ąją Kauno policija gavo pranešimą apie merginos išžaginimą. Nukentėjusioji paaiškino, kad ją viešoje vietoje, prie kavinės „Kregždutė“ trys nepažįstami jaunuoliai jėga įsisodino ją į juodos spalvos BMW markės automobilį, nuvežė į aikštelę Ąžuolyno parke ir, grasindami fiziniu susidorojimu bei daiktu, panašiu į pistoletą, visi trys ją išžagino.

Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams abejonių kėlė nukentėjusiosios neadekvatus elgesys ir jos duodamų parodymų tikrumas, tačiau tai galėjo iššaukti ir patirta prievarta.

Tęsiant tyrimą, buvo apklausta daugybė žmonių ir policijos pareigūnų, nusikaltimo metu budėjusių nusikaltimo vietoje. Pareigūnai paneigė merginos pateiktą informaciją apie įvykdytą nusikaltimą, medikų išvados patvirtino, kad prievartinių lytinių santykių su mergina atlikta nebuvo, ji nepatyrė ir kitų sužalojimų.

Dar tą patį vakarą kriminalistai išsiaiškino, kad šlykštaus ir grasinančio pobūdžio žinutes merginos draugui iš savo mobiliojo ryšio telefono siuntė pati tariamai išžaginta mergina. Paaiškėjo, kad ji nuo pradžios iki pabaigos išsigalvojo įvykį apie išžaginimą, nes tokiu būdu troško atkreipti jai patinkančio vaikino dėmesį. Kriminalinės policijos pareigūnai, užjausdami „nukentėjusiąją“, gaudė nesamo nusikaltimo nesamus įtariamuosius.

Merginai buvo pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimo, byla su šiais kaltinimais perduota į teismą. Tas, kas pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų (LR BK 236 str.) 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių