Norą tuoktis ne Santuokų rūmuose pareiškė vos 40 porų

Vilniečiai konservatyvūs. Prašymų sutuokti ant stogo ar kitose neįprastose vietose dar nesulaukta.

Praėjusių metų spalio 10-ąją galima įrašyti kaip dieną, atvertusią naują santuokos sudarymo tradicijų Vilniuje lapą.

Tądien jaunavedžių pora amžiną meilę ir ištikimybę prisiekė ne Vilniaus civilinės metrikacijos skyriuje, bet Bajorų rūmuose, įsikūrusiuose Trakų Vokėje.

Po to galimybe tuoktis ne Santuokų rūmuose pasinaudojo ir daugiau vilniečių. Pernai spalio 10-ą ir 24-ą dienomis santuokų ceremonijos vyko Belmonte, šių metų rugpjūtį jaunavedžiai įžadus duos restorane "Riviera".

Lietuviai konservatyvūs. Prašymų sutuokti ant stogo ar kitose neįprastose vietose dar nesulaukta.

Nuo 2009 metų rugsėjo iki šios dienos Vilniuje susituokė 1379 poros. Iš jų vos 18-a pageidavo jungtuvių ne Santuokų rūmuose, o restorane, Belmonto parke, Verkių rūmuose, kitur. Iki šių metų vasario 17 dienos iš viso gauta 40 prašymų registruoti santuokas ne metrikacijos skyriuje.

Vilniaus rotušė, Tauro kalnas, Gedimino pilis, Verkių dvaras ir Pučkorių atodanga – tokias pagrindines vietas tuoktuvėms yra įvardijusi sostinės savivaldybė. Tačiau vietų sąrašą ketinama plėsti.

Idėja tuoktis ne tik santuokų rūmuose gimė Teisingumo ministerijos iniciatyva. Nuspręsta nuo 2009 m. rugsėjo jauniesiems leisti įžadus vienas kitam duoti ne tik civilinės metrikacijos įstaigose, bet ir įvairiose reprezentacinėse vietose, pavyzdžiui, parkuose, pilyse ir pan.

Išskirtinė atmosfera ir galimybė tuoktis savarankiškai pasirinktame kampelyje jaunavedžiams kainuoja 210 litų.

 

 


Šiame straipsnyje: vestuvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių