Nevers įmonių pirkti dujų iš SGD terminalo

Vyriausybė nusprendė atsisakyti nuostatos, kad privačios įmonės turės pirkti 25 proc. dujų iš suskystintų gamtinių dujų terminalo. Tai pirmadienį patvirtino Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

„Mes radome sprendimą, kuris, mūsų supratimu, sustiprins projekto įgyvendinimo modelį, struktūrą ir eliminuojame, bent jau sumažiname riziką mūsų įstatymo neatitikimo Europos Sąjungos reikalavimams“, - po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo ministras.

Vyriausybės kabineto atstovas teigė, kad terminalo komercinę sėkmę garantuos į jį nukreipti visi užsakymai, kuriuos reguliuoja valstybė.

„Sprendimo esmė yra tokia, kad valstybė šiaip ar taip moka pinigus šilumos tiekėjams, „Lietuvos energijai“, remiame elektros gamybą, išleidžiame tuos pinigus būtent dujoms pirkti. Tokiu būdu per mūsų sprendimą tie užsakymai bus nukreipti į terminalą ir dujos bus perkamos būtent iš terminalo užtikrinant minimalų kiekį, kuris reikalingas tam, kad veiktų komerciškai šitas projektas“, - teigė jis.

Konkrečiai, kiek dujų būtų perkama iš terminalo J. Neverovičius neatskleidė, tačiau teigė, kad tai bus „minimalus kiekis, kuris šilumos ūkio ir Lietuvos elektrinės poreikį pilnai patenkins“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių