Neveronyse atidaroma nauja „Viscum" gamykla

Vienintelė statybinių „Fibo" blokelių gamintoja Lietuvoje bendrovė „Maxit" Kauno rajone, Neveronyse, šiandien atidaro statybinių mišinių gamyklą.

Tai modernizuota „Viscum" gamykla, kurią įmonė įsigijo 2007 metais.  Produkcijos asortimentą sudaro namo statybai ir apdailai skirti gaminiai: cementiniai mūro mišiniai, klijai, gruntai, fasadinės medžiagos, tinkai, glaistai.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Evaldo Margio, Lietuvos ekonomikos ir statybų verslo mažėjantys rodikliai jo negąsdina.

Į gamyklos įsigijimą ir modernizavimą „Maxit" investavo daugiau kaip 20 mln. litų. Atnaujintos gamybinės patalpos, pastatyti nauji silosai, įrengti aukšto technologinio lygio įrenginiai.

„Maxit" rinkai teikia ne tik gerai žinomų prekių ženklų statybinius mišinius, bet ir siūlo novatoriškų sprendimų. 2007 m. sukurtas naujos kartos tinkas. Tai pirmasis pasaulyje dekoratyvinis mineralinis tinkas, kuris apšviestas saulės ar dirbtinės šviesos valo orą. Šiuo metu sertifikuojama pastatų apšiltinimo sistema, kuri padės ženkliai taupyti šilumos energiją.

„Maxit" Lietuvoje įkurta 1999 metais. Šių metų pavasarį įmonė įsiliejo į vieną iš didžiausių pasaulyje pramoninių grupių - „Saint Gobain" koncerną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių