Neveikiantys šviesoforai sukelia spūstis

Karts nuo karto sugendantys šviesoforai mieste sutrikdo eismą ir papiktina vairuotojus. Šįryt neveikė šviesoforas, esantis Sukilėlių prospekto ir Tvirtovės alėjos sankryžoje.

Pasipiktinęs kaunietis Tomas portalui pasakojo, jog jam kasdien tenka važiuoti per šią sankryžą. „Piko valandomis čia didžiulis eismas, o dar troleibusai, maršrutiniai taksi ir autobusai turi pasukti į kairę, tai iškart susidaro nepatogumai", - pasakojo vairuotojas. Pasak jo, sugedęs šviesoforas tokioje sankryžoje iškart sukelia didžiules spūstis.

Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas portalui teigė, kad apie sugedusį šviesoforą skyriui pranešė patruliuojantys policijos pareigūnai. „11.30 val. šviesoforas jau buvo pataisytas. Paaiškėjo, kad šioje teritorijoje buvo vedamas dujų vamzdis. Matyt, šie darbai ir sutrikdė šviesoforo darbą", - tvirtino vedėjas.

Pasak jo, gyventojai apie neveikiančius šviesoforus praneša labai retai, daug dažniau - policija.

Paklaustas, kodėl genda šviesoforai, A.Vaitiekūnas atrėžė: „Supraskit, kad šviesoforas - nuolat veikiantis įrenginys, kuris gali sugesti dėl pačių įvairiausių priežasčių. Gali sutrikti elektros energijos tiekimas, perdegti lemputė ir t.t. Mūsų skyrius iškart reaguoja į pranešimus."

Šiuo metu Kaune veikia 81 šviesoforas.

Seniausi, kurie sumontuoti prieš 25-30 metų, įrengti miesto centre, Savanorių prospekte ir gretutinėse gatvėse. „Kuo senesnė įranga, tuo dažniau genda", - aiškino A.Vaitiekūnas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių