Netirpstančioje čiuožykloje - nauji potyriai

Visą gegužę prie "Megos" veiksianti vasaros čiuožykla ypač turėtų patikti mažiesiems. Greitis čiuožiant dirbtinės dangos paviršiumi mažesnis, nukritus - mažiau skauda.

Gegužės 1-2 dienomis panorusiems išbandyti neįprastą čiuožyklą už pačiūžų nuomą mokėti nereikia, kitomis dienomis jų nuoma pusvalandžiui kainuos 3 litus. Tiesa, tiems, kurie atsineš savo pačiūžas, pramoga nieko nekainuos. Atsineštas pačiūžas nuomos punkto darbuotojai padės į lentyną, mainais duos šiai dangai pritaikytas.

Jei gerai mokate čiuožti pačiūžomis, užlipę ant ledą imituojančios dangos pradžioje galite pamanyti, kad mokytis teks iš naujo. Tereikia priprasti prie šios čiuožyklos specifikos ir kitokių pačiūžų, kurios yra be dantukų. Mėgstantiems stabdyti žeriant sniegą, tai padaryti ant šios dangos - nepavyks.

Čiuožyklą įrengusios įmonės atstovų teigimu, dangos slidumą užtikrina jos sudėtis. Ji pagaminta iš poliofelino, grafito ir mikro stiklo dalelių mišinio, kuris, pačiūžų spaudimo jėgai veikiant reaguoja taip pat, kaip ir natūralus ledas. Papildomą slydimą užtikrina specialus silikoninis skystis, kuriuo periodiškai dengiama danga.

Nors pradedantiesiems patariama mūvėti šalmus ir kitas apsaugos priemones, teigiama, kad traumų ir sužeidimų tikimybė yra minimali. Mat danga yra "sugerianti" smūgius.

Čiuožimo greitis, lyginant su įprastiniu ledu, šioje čiuožykloje mažesnis, tad kojos, mėgindamos išvystyti įprastą greitį, dirba stipriau.

Maždaug 300 kv. m. ploto vasaros čiuožykla Kaune veiks mėnesį, vėliau keliaus į kitus miestus. Teigiama, kad pasaulyje tokios čiuožyklos naudojamos prieš 10-15 metų, o Baltijos valstybėse - debiutuoja.


Šiame straipsnyje: čiuožykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių