Nesustabdomos nacionalinio stadiono statybos

Nacionalinio statybos nebus stabdomos. Taip šiandien nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, atmesdamas prokuroro skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių, kurios sustabdytų nacionalinio stadiono Vilniuje statybas.

Teismo nuomone, kadangi nagrinėjamas klausimas glaudžiai susijęs su viešuoju interesu - statotam stadionui buvo suteiktas nacionalinės svarbos sporto objekto statusas - sustabdžius jo statybos darbus gali atsirasti nenaudingi padariniai ir didelei visuomenės daliai, ir valstybės įvaizdžiui.

Teismas konstatavo, kad sustabdžius stadiono statybas, vėliau gali būti nebeskiriama biudžeto lėšų šio statybos objekto tikslams, o tai vėlgi pakenktų viešajam interesui, nes ir visuomenės, ir valstybės poreikio kuo greičiau turėti nacionalinį stadioną įgyvendinimas būtų atidėtas.

Lėšos stadiono statybai yra skiriamos labai konkretiems darbams atlikti ir privalo būti panaudotos griežtai laikantis tam tikrų terminų, kitaip turės būti grąžinamos į valstybės biudžetą.

Primename, kad rugsėjo pabaigoje Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą dėl nacionalinio stadiono statybos leidimo panaikinimo, atmetė pareiškimą kaip nepagrįstą ir pareiškė, kad aistras keliančios stadiono statybos - teisėtos.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Susijusios temos:
Teismas: nacionalinis stadionas Vilniuje statomas teisėtai
Nacionalinio stadiono statybų teisėtumo klausimas - teisme
Spartinama Nacionalinio stadiono statyba
Nacionalinio stadiono krepšelis sparčiai tuštėja


Šiame straipsnyje: stadionas,nacionalinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių