Nesulaukęs pagalbos prie Širdies chirurgijos centro mirė žmogus

Antradienio vakarą eidamas gatve sukniubo ir staigiai mirė maždaug 60-65 metų vyras. Nors nelaimė įvyko visai šalia įsikūrusio Vilniaus Širdies chirurgijos centro, jo darbuotojai nepajudino nė piršto. Apsaugininkai išvarė į centrą su pagalbos šauksmu atbėgusius žmones.

Justiniškių gyvenamajame rajone Rygos gatvėje antradienio vakarą staiga sukniubo šaligatviu ėjęs vyras. Greta įvykio vietos autobuso stotelėje laukę žmonės suskubo į pagalbą. Antanu prisistatęs vyriškis puolė daryti širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą. Viena moteris skambino greitajai pagalbai, kita – bėgo į vos už kelių žingsnių įsikūrusį Širdies chirurgijos centrą. Tačiau pagalbos prašančią moterį iš centro išvijo apsaugininkai. Privačiame centre dirbančių medikų dėmesio žmonės neprisišaukė.

Greitosios pagalbos ekipažas iškvietimo į įvykį sulaukė 19:14 val. Už kelių minučių medikai jau buvo nelaimės vietoje. „Įvykį stebėjau iš autobusų stotelės, esančios kitoje gatvės pusėje. Nespėjau surūkyti cigaretės, kai greitoji pagalba jau buvo čia“, - pasakojo Valdas.

„Buvome visai šalia, važiavome atgal į ligoninę pasiimti vaistų“, - kalbėjo Karoliniškių poliklinikoje dirbantis Saulius Bražiūnas.

Deja, kad ir kaip greitai atskubėjo medikai, sukniubusio V.P. gyvybės jiems išgelbėti nepavyko.

„Dar bandžiau reanimuoti, tačiau nebuvo jokių gyvybės ženklų – teko konstatuoti mirtį“, - kalbėjo S.Bražiūnas. Mirties priežasties nustatyti jis nesiryžo, tačiau svarstė, kad V.P. mirtis galėjo ištikti dėl plaučių arterijos tromboembalijos arba skilvelių virpėjimo.

„Kitaip negalėčiau paaiškinti tokios staigios mirties“, - kalbėjo S.Bražiūnas.

Įvykio vietoje buvo V.P. pažinojęs Arūnas K. „Buvome susitarę čia susitikti. Ateinu, žiūriu, guli žmogus. Jis – buvęs karininkas“, - pasakojo Arūnas K. Manoma, kad mirusiajam gali būti 60-65 metai.

Nelaimės liudininkais tapo kelios dešimtys viešojo transporto stotelėje stovėjusių žmonių. „Nesuprantu, kas čia darosi. Šią savaitę Justiniškėse taip miršta jau antras žmogus“, - stebėjosi viena įvykį stebėjusi moteris.

Tačiau bene daugiausiai diskusijų susilaukė Širdies chirurgijos centro laikysena. Nelaimės vietoje buvęs Ignas plyšo iš pykčio.

„Kartą naktį čia atvežiau savo seserį, bet manęs nepriėmė. Kol nuvažiavau iki Santariškių klinikų, ją ištiko koma. Nesuprantu, kam tokie medikai, kam tokios ligoninės!“, - emocijų netramdė susijaudinęs Ignas.

„Matyt, pagalvojo: "Kas gi gatvėje suteikus pagalbą vėliau sumokės už paslaugas?" Apie Hipokrato priesaiką nėra net ko kalbėti“, - vaikinui antrino aplinkui būriavęsi žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių