Nerūkymo zonų plėtra Klaipėdoje įstrigo dėl pinigų

Uostamiesčio politikai vis nesiryžta balsuoti už tai, jog Klaipėdoje atsirastų daugiau nerūkymo zonų. Naujausias argumentas – trūksta pinigų.

Miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį vėl buvo svarstomas klausimas dėl nerūkymo zonų uostamiestyje išplėtimo.

Šiuo metu rūkyti Klaipėdoje draudžiama rūkyti Skulptūrų parke, paplūdimiuose, išskyrus specialiai įrengtas vietas, Smiltynės miške, visuose jūros link vedančiuose takuose.

Valdininkai siūlė nerūkymo zonomis paskelbti ir Klaipėdos poilsio parką, dviračių takus bei vaikų žaidimų aikšteles.

Kai šis siūlymas buvo svarstomas Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete, jo nariai jį šiek tiek pakoregavo – parašė pastabą, jog miesto taryba turėtų svarstyti draudimą rūkyti visuose Klaipėdos parkuose, dviračių ir pėsčiųjų takų ruožuose, kurie vingiuoja per miškus ir parkus, išskyrus sustojimo vietas.

Miesto taryboje ketvirtadienį politikams daugiausia klausimų sukėlė rūkančiųjų kontrolė nerūkymo zonose.

„Kontrole turėtų rūpintis sanitarijos ir higienos inspektoriai bei Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Tačiau pripažįstame, kad pajėgų tikrai yra per mažai. Todėl tokios taisyklės labiau skirtos gyventojų savikontrolei nei kontrolei“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Diskusijas dėl nerūkymo zonų išplėtimo nutraukė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas. „Sprendimo projekto aiškinamajame rašte parašyta, kad lėšų jo įgyvendinimui nereikės. Tačiau akivaizdu, kad išlaidų bus, nes reikės pastatyti informacinius ženklus, žyminčius nerūkymo zonas. Negalime priiminėti sprendimų, kai mums sakoma, kad jiems pinigų nereikės, nors iš tikrųjų reikės“, - teigė A.Šulcas.

Todėl politikai sutarė sprendimo dėl nerūkymo zonų išplėtimo nepriimti ir palaukti, kol valdininkai paskaičiuos, kiek reikės pinigų informaciniams ženklams.


Šiame straipsnyje: Nerūkymo zonosrūkymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nerukanti

nerukanti portretas
Baikit jus pinigus i bala mest ir pliurpt be reikalo,is tu sprendimu vistiek jokios naudos nera,pliazuose,balkonuose,mokyklose kaip ruke taip ir ruko...

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Toks mero pavaduotojas yra tarsi stabdys bet kokiom reformom, kurios yra "surištos" su triukšmo prevencijos įstatymu, bendraja viešaja tvarka, rūkymu.Tai jei kalba sukasi apie tai, jog trūksta pinigų, aš pasakysiu - ateikit ir paimkit.Susirinkit iš baudų. Kiekviename žingsnyje guli krūvos pinigų, tik netingėkit pajudinti savo subines. Amžinas "stumtraukio principas". Vienas žingsnis į priekį, du atgal. Apsispręskit konceptualiai, susidarykit strktūrinį veikimo planą ir pradėkit nuosekliai dirbti, o ne nervinti žmones su savo tuščiais plepalais. Kai ankščiau mūsų namai gėlėse skendėjo, dabar per nuorūkų krūvas lipame ir amžinais "izvergų" dūmais kvėpuojame. Patys sukuriate kažkokias taisykles ir pasidedat į stalčius, o kaip ir kur jas įgyvendinti mažiausiai rūpi. Svarbu "paukštuką" pasidėti ir pašnekėjus, ramiai sėdėti....

Magyla

Magyla portretas
Kokios dar nerūkymo zonos?! Zonos turi būti parazitams rūkaliams, gal net dujų kameros (na, ne tos, kur prie Adolfo, o kur prie Akropolio). Ir pinigų jokiems stendams nereikia! Visur turi būti nerūkoma, išskyrus minėtas kameras ir privačias tų parazitų išvietes.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių