Neringos valdžia pabrangino įvažiavimą į kurortą ne vasaros metu

Neringos savivaldybės taryba ketvirtadienį nusprendė pabranginti įvažiavimą į kurortą ne sezono metu.

Iki šiol įvažiavimas į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją rudenį, žiemą ir pavasarį kainavo mažiau nei vasarą.

Įvažiavimas į Neringą mopedu, motociklu, motoroleriu ar lengvuoju automobiliu vasarą kainavo 20 litų, ne vasarą - 10 litų. Tuo metu po ketvirtadienio sprendimo šis mokestis visus metus bus vienodas ir sieks 20 litų.

„Tas 10 litų mokestis yra pakankamai mažas, visa infrastruktūra dėvisi. Visoms savivaldybėms mažinamos lėšos, ir tiesiog trūksta pinigų visai infrastruktūrai tvarkyti“, - BNS sakė Neringos savivaldybės tarybos narys Andrius Bagdonas, priklausantis  koalicijai „Už mūsų Neringą“.

Anot jo, per tarybos posėdį nuskambėjo siūlymas mokestį sezono metu pakelti iki 30 litų, tačiau Neringos politikai tam nepritarė.

Tuo metu rinkliavą už įvažiavimą kitomis transporto priemonėmis nuspręsta palikti tokią pat kaip ir iki šiol - didesnę vasarą, mažesnę kitais metų laikais.

Įvažiavimas lengvuoju automobiliu su priekaba, autobusu iki 30 vietų, krovininiu automobiliu (kurio bendroji masė - iki 5,5 tonos) ar gyvenamuoju automobiliu vasarą kainuos 70 litų, o rugsėjo - gegužės mėnesiais - 50 litų. Didesni kaip 30 vietų autobusai į Neringą vasarą galės įvažiuoti už 150 litų mokestį, kitais metų laikais - už 100 litų.

Tarybos sprendimu mažesnis vietinės rinkliavos mokestis nustatytas krovininiams automobiliams su priekaba. Jis vietoj buvusių 300 litų sieks 150 litų.

Savivaldybės duomenimis, per metus Neringoje apsilanko daugiau nei 400 tūkst. turistų, pernai vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą surinkta apie 3 mln. litų.


Šiame straipsnyje: NidaNeringa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Normaliai

Normaliai portretas
Manau 10 LT mokestis nera jau toks dydelis jei sugebi su masina su keltu persikelti.. Tegul renka pinigus - svarbiausia kad pinigai poto butu kur nors investoti o jeitu ne i kisene

as

as portretas
uz ivaziavima mokesti ima, o kelias tai tragiskas , galetu sutvarkyti , praplatinti kelkrascius .Bet ar jiems svarbu ...

nerijius

nerijius portretas
reiketu ivesti mokesti neringos savivaldybes tarybai kol jie ten sedi devisi inventorius didele tarsa ,pav po 2000 litu uz metus
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių