Neringoje nebeliko nė vieno banko skyriaus

Lietuvos banko valdybai visam laikui atšaukus Ūkio banko veiklos licenciją, buvo uždarytas ir vienintelis Neringoje veikęs banko skyrius.

Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio iniciatyva diskutuojama su kitais Lietuvoje veikiančiais bankais dėl galimybės atidaryti kurio nors banko skyrių kurorte.

„Optimizuodami veiklą pastaraisiais metais savo skyrius Neringoje uždarė keli bankai. Šiandien situacija yra tokia, kad kurorte, kurį per metus aplanko apie pusę milijono turistų, gyventojus ir svečius aptarnauja tik bankomatai. Žmonės norintys sumokėti įmokas, kai kuriuos mokesčius, įnešti grynuosius pinigus ar atlikti kitas bankines operacijas susiduria su problemomis. Artimiausias veikiantis banko skyrius Klaipėdoje“, - problemą komentuoja meras D. Jasaitis.

Jau kovo mėnesį Neringą intensyviau pradės lankyti turistinės grupės iš įvairių šalių, todėl neišvengiamai dar aktualesne taps ir valiutos keitimo problema.

„Šiuo metu intensyviai kalbamės su vienu Lietuvoje veikiančiu banku, kuris kol kas galimybės atidaryti savo skyrių Neringoje neatmetė. Viliamės, kad iki vasaros pradžios pavyks  išspręsti šią problemą“, - vylėsi meras D. Jasaitis.


Šiame straipsnyje: NeringaŪkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių