Neringiškiai nusprendė susivienyti į bendruomenę

Neringiškiai nusprendė suvienyti jėgas, kad galėtų apsiginti nuo politikų spekuliacijų ir didmiesčių valdininkų. Jie įsteigė Neringos bendruomenės forumą.

Penktadienį Nidoje įvyko steigiamasis Neringos bendruomenės forumo susirinkimas. Neringiškių iniciatyva įsteigta nevyriausybinė organizacija sieks Neringos savivaldybės kaip nacionalinio parko ir Pasaulio paveldo vietovės harmoningo vystymo.

Kaip sakė Neringos bendruomenės forumo iniciatyvinės grupės atstovė, Neringos turizmo ir verslo  asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė, neringiškiai nusprendė susiburti, kad galėtų pasinaudoti ES struktūrinių fondų teikiama parama, apsiginti nuo draudimų gausybės.

„Gyvename saugomose teritorijose, tad turime daug įvairių draudimų. Ne visada jie būna pagrįsti, tad apjungę  jėgas galime pasidarbuoti taip, kad liktų kas nors naudingo ateities kartoms“, - sakė inciatyvinės grupės atstovė.

Neringiškiai taip pat sieks apsiginti nuo kai kurių politikų spekuliacijų viešoje erdvėje, taip pat skleisti objektyvią informaciją ir teisingą požiūrį apie Neringos situaciją, atstovauti šio krašto bendruomenės nuomonę.

Forumas vienys ne tik visų Neringos gyvenviečių gyventojus, visuomenines organizacijas, bet ir gerai Neringos specifiką žinančius žymius Lietuvos specialistus, mokslo, meno ir kitų specialybių atstovus, Neringą gerbiančius ir vertinančius žmonės.


Šiame straipsnyje: Neringasteigiamasis forumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kestut

kestut portretas
Laiku ikurta bendruomene.Tauta turi spresti,ka palikti ateities kartoms,o ne parsidave uz kelis litus valdininkai.

taigi

taigi portretas
stipri ir sumani bendruomene labai gerai, bet ko ten lenda tas koloborantas,komunistas Antanas Vinkus, jis tai prie bendruomenes tai tas pats kas šuniui penkta koja

Zastava Kybartasa

Zastava Kybartasa portretas
Pliat, jau visa Lietuva seniai bendruomenėse, o čia prabudo tautiečiai.Siūlau pirmąjį į sąrašą kandidatų į bendruomenės pirmininkus: - Marcinkėnas, Toliau likę KGB ir pasienio draugovininkai. Tiesa, Šeško nepamirškite...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių