Neries krantinėje – ugnies ir muzikos misterija

Šeštadienio vakarą, sutemus, Neries krantinę prie Karaliaus Mindaugo tilto apsupo žmonės. Jie čia susirinko į rudens lygiadieniui paminėti skirtą renginį „Broliams ir sesėms“.

Palydėdami saulę poilsio Vilniaus miesto moksleiviai ir studentai Neries krantinėje iš kelių tūkstančių žvakių išaudė Lietuvos laisvės gynėjams ir didžiosioms netektims atminti skirtą šimtaraštę juostą, kurios ornamentuose, kaip teigė idėjos autorė Julija Ikamaitė-Mindaugienė, glūdi tautos kultūros istorijos atmintis.

Stovint priešingoje krantinės pusėje ar ant tilto buvo puikiai matyti su ugnimi šokantys fakyrų klubo „Ugnies ženklai“ nariai. Pusnuogiai vaikinai ir baltais drabužiais vilkinčios merginos šoko skambant muzikinėms ištraukoms iš grupės „Skylė“ albumo „Broliai“.

Nerimi moksleiviai ir studentai plukdė praeitį su dabartimi jungiančias šviečiančias skulptūras „Ašaros“, „Širdis“, „Motinos veidas“. Jų autoriai – Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos moksleiviai Jonas Aliukas ir Vėjas Aliukas, Vilniaus dailės akademijos Skulptūros katedros studentai Rokas Valiauga, Robertas Reketis, Vytenis Burokas ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentas Vladas Burokas.

Rudens lygiadienio renginį organizavo Vilniaus etninės kultūros centras.


Šiame straipsnyje: rudens lygiadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ventus

Ventus portretas
Visgi nesuprantu, kodel Kauno laikraštyje ištisai straipsniai apie Vilniaus renginius? Gal pats laikas pakeisti pavadinimą į Diena.lt ir tiek, o tai pabosta filtruoti ir ieškoti Kauno naujienų.

Vardas

Vardas portretas
Teisingai Ventus raso. Prie ko cia vilnius. Kaunui jis - kaip suniui penkta koja.

m

m portretas
kur jus cia radote kauno.diena su sia naujiena? yra Vilniaus diena ir Kauno diena. abi glaudziasi po diena.lt skeciu, tad akivaizdu, kad abeju miestu renginiua anonsus pamatysite. o gal tiesiog Kaune nieko nevyksta? :)))))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių