Neries krantinė - spąstai neatidiems vilniečiams

Pasivaikščiojimas Neries krantine Vilniuje gali baigtis išsimaudymu lediniame upės vandenyje ar net mirtimi.

Daugelyje vietų prie upės krantinės tarsi prilipę didžiuliai ledo luitai. Vietomis jie taip susilieję su krantinės grindinį dengiančiu sniegu, kad prie upės nusileidusiam praeiviui praktiškai nematyti, kur grindinys, o kur - ledas.

Ledo luitų storis siekia nuo kelių iki keliasdešimties centimetrų, vietomis jie jau nuskilo ir buvo nunešti upės. Lipti ant tokių ledo atbrailų - be galo pavojinga. Dėl kiek nuslūgusio Neries vandens lygio tarp ledo ir upės atsirado kelių dešimčių centimetrų plyšys, taigi ledo luitai neturi net minimalios vandens atramos ir gali bet kada nuskilti.

Beje, kaip matyti, toli gražu ne visi į krantinę nusileidžiantys vilniečiai suvokia gresiantį pavojų. Štai prie Žaliojo tilto, šalia į krantinę vedančių laiptelių, susiformavo ištisa ledo platforma. Dabar šis ledo gabalas sėte nusėtas pėdomis. Akivaizdu, kad ne vienas žmogus vardan pasismaginimo ar tiesiog iš neatidumo rizikavo savo gyvybe.

Krantinių būkle ir saugumu turėtų rūpintis sostinės savivaldybė. Tačiau, regis, yra svarbesnių dalykų nei miestiečių gyvybei pavojingų ledo luitų atskėlimas nuo krantinės.


Šiame straipsnyje: neries krantinėledasžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių