„Neptūno“ naujokas visą mėnesį treniruosis pagal individualią programą

Klaipėdos „Neptūno“ naujokas Valdas Sirutis jau kurį laiką priverstas rungtynes stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio. 201 cm ūgio puolėjui prieš keletą savaičių medikai diagnozavo širdies ritmo sutrikimą.

23 metų krepšininkas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šiemet sužaidė tik trejose rungtynėse, kuriose vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 7 minutes. Per jas V.Sirutis rinkdavo po 0,7 taško bei atkovodavo 1,3 kamuolio.

– Valdai, kokių sveikatos problemų tau diagnozavo medikai?

– Mano sveikata šiuo metu nėra gera, nors pats niekuo nesiskundžiu ir jaučiuosi gerai. Sveikatos patikrinimo metu buvo nustatyta, kad yra problemų su širdimi. Tai negalavimas, su kuriuo susiduria daug sportininkų, kuomet nuo nuolatinių didelių krūvių padidėja širdis ir kartais sutrinka jos ritmas.

– Kaip jautiesi dabar?

– Šiuo metu sportuoju laikydamasis gydytojų rekomendacijas, plaukioju baseine, minu dviratį, bėgioju, vengiu didelių fizinių krūvių. Reikia šiek tiek laiko kad atsistatytų širdies ritmas. Mėnesio gale vėl bus atlikti tyrimai ir jeigu rezultatai bus geri, tada galėsiu vėl pradėti treniruotis pagal normalų režimą. Į tai žiūriu pozityviai ir manau, kad viskas bus gerai.

– Kodėl „Neptūno“ žaidimas dar stringa?

– Sunku pasakyti. Ir patys komandos viduje daug apie tai diskutuojame, stengiamės surasti priežastis, kad kuo greičiau žaidimas pradėtų gerėti. Gal aikštelėje vienas kito nelabai suprantame, nesame susižaidę, gal nepasitikime savo jėgomis, nes per treniruotes atrodome neblogai, o per varžybas kažkas pasikeičia. Sunku įvardinti tas priežastis, manau jų yra ne viena, bet tikėkimės, kad visa tai kuo greičiau išsispręs.

– Kaip jautiesi, kai komanda pralaimi, o tu jai negali padėti?

– Sunku priverstinai nežaisti, kai komanda pralaimi, nes visada galvoji, kad kažkaip galėtum komandai padėti, įnešti energijos ar entuziazmo, labiau pasistengti kai nesiseka kitiems. Tokia ir turi būti komanda, kiekvienas jos narys turi duoti jai naudos pagal savo galimybes, vardan sėkmės ir pergalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių