„Neptūnas“ prašo papildomo milijono litų

Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ apetitas dar išaugo. Jo vadovai valdžios papildomai prašo skirti milijoną litų, nors kasmet komandai iš miesto biudžeto atseikėjama po pusę milijono litų.

Pagrindinė priežastis, kodėl „Neptūnas“ iš savivaldybės prašo papildomo finansavimo – klubas gavo teisę šį sezoną rungtyniauti VTB Jungtinėje lygoje. Joje rungsis 20 pajėgiausių Rytų Europos krepšinio komandų.

„Minimalus VTB lygoje žaisiančios komandos biudžetas turi būti milijonas eurų. Lygos vadovybė „Neptūnui“ padarė išimtį leisdama žaisti, nors ir turėsime pradinį mažesnį biudžetą. Tačiau dabar skiriamos savivaldybės paramos neužtenka, nes dalyvavimo lygoje išlaidos siekia daugiau nei pusę milijono litų, o juk žaisime ir Lietuvos krepšinio lygoje“, - pirmadienį Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariams aiškino „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Savivaldybė su „Neptūnu“ buvo pasirašiusi ilgalaikę sutartį, pagal kurią  įsipareigojo kasmet komandai skirti 500 tūkst. litų. Ši sutartis baigiasi šiemet ir „Neptūnui“ pervesti paskutinieji 450 tūkst. litų, nes visoms programos 10 proc. buvo mažinamas finansavimas.

O.Kurauskas politikų prašė, jog būtų pasirašyta nauja sutartis, kuria būtų garantuojamas gerokai didesnis finansavimas.

„Papildomai prašome milijono litų, nes išlaidų pareikalaus ne tik kelionės, Klaipėdos arenos nuoma, bet reikia sukomplektuoti žymiai pajėgesnę komandą“, - teigė O.Kurauskas.

Jis skaičiavo, jog kelionių, apgyvendinimo išlaidoms per sezoną reikės apie 550 tūkst. litų, dar 400 tūkst. litų kainuos Klaipėdos arenos nuoma, o 2 mln. litų būtų skirti žaidėjams ir treneriams.

„Didelių pasiekimų VTB lygoje tikėtis neverta, nes joje žaidžia komandos, kurių biudžetai prasideda nuo 10 mln. dolerių. Mūsų tikslas – kuo geriau pasirodyti Lietuvos krepšinio lygoje, nes jau seniai jaučiame spaudimą, kad Klaipėda atrodo blankokai“, - dėstė O.Kurauskas.

Politikai „Neptūno“ klubo vadovo prašymo skirti papildomą milijoną litų iškart neatmetė. Jie įpareigojo savivaldybės administraciją parengti atitinkamą miesto tarybos sprendimo projektą, kuris bus svarstomas komitetuose ir galiausiai politikai nuspręs, ar reprezentacinei miesto komandai skirti papildomą finansavimą ir kokio dydžio jis turėtų būti.


Šiame straipsnyje: Neptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NU

NU portretas
Nu tegu pasportuoja, kaip irkluotojai ir plaukikai. Neparodo rezultatu, o prašo....

ha

ha portretas
Paklauskite Jurgos Karčiauskaitės Lago, ar reikia skirti milijoną krepšinio klubui

logika

logika portretas
Jau ir taip Lietuva krepšiniui daug sukišo, pristatėm arenų tegul sportuoja. Dabar laikas atėjo stadionams- duokit pinigų futbolui, atgaivinkim Atlantą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių