Neprižiūrėtais ir nualintais arkliais pasirūpins žirgynas

Pareiškėjas kreipėsi į teismą, prašydamas išduoti teismo leidimą paimti iš A. A. K. jo laikomus arklius ir perduoti kitam gyvūnų laikytojui – UAB „Lietuvos žirgynas“.

Pareiškėjas nurodė, kad 2013-03-28 gavo pranešimą, jog A. A. K. savo fermoje neprižiūri arklių, neturi kuo šerti, fermoje nėra vandens, jau yra nugaišusių 18 arklių, kuriuos suveža traktoriumi, sukapoja gabalais ir šeria šunims, rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime.

Tirdamos minėtą pranešimą, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba su Vilniaus rajono savivaldybe atliko neplaninį ūkio subjekto patikrinimą. Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad gyvūnams nepakanka erdvės ir priemonių patenkinti jų fiziologinius ir etologinius poreikius: gyvūnų laikymo vieta yra nešvari, šlapia; gyvūnai nepakankamai šeriami; jie neatskirti pagal rūšį, amžių, lytį; sergantiems arkliams nesuteikiama reikiama veterinarinė pagalba, jie neženklinami pagal teisės aktų reikalavimus.

Įvertinus byloje esančias aplinkybes, teismui nekilo abejonių dėl realaus gyvūnų pavojaus egzistavimo – pareiškėjas kartu su prašymu teismui pateikė įrodymus (fotonuotraukas ir kt.). Atsižvelgiant į situacijos sudėtingumą, teismas nutarė nedelsiant tenkinti pareiškėjo prašymą leisti perduoti gyvūnus tinkamam laikytojui dėl jiems gresiančios žūties.

Ši nutartis neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasarė

Vasarė portretas
Nejaugi niekas anksčiau nepastebėjo tokios situacijos? Kokie įstatymai leidžia kankinti gyvūnus? Ar turi teisę šis žmogus prisiliesti bent prie vieno gyvo padaro?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių