Neplanuota A.Tapino pažintis su Vilniumi

Televizijos laidų vedėjas, verslininkas, vertėjas, rašytojas – apibūdinimų Andriui Tapinui galima prigalvoti begales. O jo spontaniškai planuojamas laisvalaikis – ne mažiau turiningas nei eilinė darbo diena.

Užmiestyje su šeima gyvenantis A.Tapinas Vilniuje lankosi dėl dviejų pagrindinių priežasčių – darbo ir laisvalaikio. Tiesa, anot jo, laisvalaikis mieste – „prabangos prekė“, t. y. gerokai retesnis, nei gyvenančių, tarkime, senamiestyje. Tad daugiausia į A.Tapino akiratį patenka renginiai, kuriuose būtų įdomu lankytis visai šeimai, – filmai, spektakliai. Tačiau yra ir keletas aktyvesnių veiklų, kurios įtraukia visą Tapinų šeimą vos tik sušyla oras.

„Vienas mūsų mėgstamiausių užsiėmimų Vilniuje – lobių ieškojimas. Tai orientacinio tipo žaidimas. Vilniuje yra paslėpta nemažai tokių vadinamųjų lobių, kuriuos turi surasti pagal internete pateiktas koordinates. Užsiėmimas tikrai labai geras, nes vyksta gryname ore, jis įdomus ir vaikams, ir suaugusiesiems. Tie lobiai paslėpti ir netikėtose vietose, tarkime, caro laikų apleistame geležinkelio tunelyje, apie kurį tu nieko iki tol nežinojai. Arba ant kalvos, nuo kurios atsiveria puikus senamiesčio vaizdas“, – pasakojo A.Tapinas.

Lobio, anot jo, pasiimti negalima – tokios žaidimo taisyklės. Trofėjus – tai galimybė žaidimui skirtoje interneto svetainėje pažymėti, kad lobį radai. Ši veikla A.Tapiną taip įtraukė, kad ir jis pats ėmėsi ne tik lobių ieškoti, bet ir slėpti.

Beje, jis taip pat nepraleidžia progos apsilankyti daugybėje pastaruoju metu rengiamų teminių ekskursijų po Vilniaus senamiestį – dvi naujas vilnietis su šeima žada išbandyti ir šiemet. Tačiau didesnį susidomėjimą vis dėlto kelia dar aktyvesnės ir spontaniškai pasirinktos laisvalaikio veiklos.

„Pernai dalyvavome orientacinėse dviračių lenktynėse – šiemet, manau, taip pat išbandysime. Į Vilnių išvažiuojame ne tik, kad pasėdėtume bare, bet būtinai turime planų visai dienai, sudarome didesnę kultūrinę programą. O šiaip viską darome gana spontaniškai – planai priklauso ne tik nuo to, kas tuo metu vyksta, bet ir nuo oro“, – sakė jis.

Būtent dėl aktyvaus laisvalaikio A.Tapino mėgstamiausios Vilniaus vietos – senamiesčio kalvos ir parkai.

„Stalo kalnas, Bekešo kalnas – šiose vietose lankytis mėgstame labiausiai. Pasivaikščiojimai Užupyje, Kalnų parke man yra patys maloniausi“, – pripažino jis.


Šiame straipsnyje: andrius tapinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių