Nelegalių gidų Vilniuje nerasta

Praėjusią savaitę pirmą kartą šiemet Vilniuje surengta nelegalaus gidų darbo prevencinė akciją.

Ją atliko Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo skyrius kartu su VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centru, Vilniaus miesto viešosios policijos pareigūnais ir Vilniaus gidų atstovais, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Patikrinus asmenis, vedusius ekskursijas Vilniaus senamiestyje, nenustatyta nė vieno nelegalaus darbo atvejo.

Akcijos metu buvo patikrinti ir trys vedantys ekskursijas užsieniečiai, kurie turėjo Valstybinio turizmo departamento leidimą laikinai vesti ekskursijas. Ekskursijos buvo vedamos vokiečių, anglų, prancūzų, turkų, suomių, ispanų, japonų ir portugalų kalbomis.

Prevencinių akcijų metu ypatingas dėmesys skiriamas ne tik gidų pažymėjimų tikrinimui, bet ir švietimui bei informacijos sklaidai apie gido darbą. Gidai džiaugiasi, kad vyksta tokios akcijos. Jie piktinosi, kad mieste vis dar pasitaiko atvejų, kai ekskursijas veda užsieniečiai, neturintys gidų pažymėjimų ir pasakoja iškraipytą miesto istoriją bei pateikia neteisingus faktus.

Gidas – profesija, įteisinta Turizmo įstatyme. Jame numatyta, kad gidais gali dirbti tik asmenys, turintys Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos išduotus pažymėjimus, liudijančius gido kvalifikaciją. Pažymėjimas išduodamas baigus specialius gidų kursus - tokius kursus kasmet organizuoja ir VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras.

Vilniuje taip pat daug lankosi pavienių turistų iš įvairių šalių – jie lankosi Vilniaus turizmo informacijos centruose, kuriuose gauna išsamią informaciją apie miestą, naudojasi miestą pristatančiais leidiniais bei žemėlapiais, ir taip savarankiškai susipažįsta su miestu.

Nelegalaus gidų darbo prevencinės akcijos, kurių tikslas yra siekti, kad turistai apie Vilnių gautų teisingą ir išsamią informaciją bei būtų saugomas gidų darbas, mieste rengiamos jau aštunti metai vasaros sezono metu. Akcijas numatoma tęsti iki turizmo sezono pabaigos.


Šiame straipsnyje: gidai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių