Neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių priežiūros paslaugos – nemokamai

Klaipėdos miesto socialinės paramos centras paruošė projektą, kurio dėka dirbančių asmenų neįgalius ar pagyvenusius artimuosius galės prižiūrėti socialinio centro darbuotojai.

„Ekonominiu sunkmečiu vis daugiau dėmesio skirdami darbui negalime tinkamai pasirūpinti artimaisiais. Didesniuose miestuose gyvenančios šeimos, ypatingai moterys, turi didesnes galimybes derinti šeimos, savo ir darbo poreikius, tačiau vis dar išlieka problema, kad dirbdami neturime galimybių prižiūrėti savo artimųjų dienos metu“, – problemą aptarė Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė.

Ši paslauga teikiama, jeigu prižiūrimo žmogaus ir dirbančiojo pajamos per mėnesį kartu sudėjus bei padalijus perpus neviršija 1 050 Lt į rankas. Vienas asmuo gali gauti 2 val. nemokamų paslaugų per darbo dieną. Šeimos narys turi būti vienišas ir dirbti bei turėti artimąjį, kuris yra neįgalus arba pagyvenęs.

Tokia Socialinės paramos centro darbuotojų pagalba tėra laikino projekto dalis. Projektas tęsis iki kitų metų sausio-vasario mėnesio.

Norintieji gauti šią paslaugą privalo kreiptis į Klaipėdos miesto socialinės paramos centrą, įsikūrusį Taikos prospekte 76. Šeimos narys (dukra, sūnus ar anūkas) turi atvykti į Klaipėdos miesto socialinių paslaugų centrą ir pateikti savo ir artimojo asmens dokumentus, artimojo pensininko ar neįgaliojo pažymėjimą (centras parengia kopijas), pažymą apie pajamas už paskutinius 3 mėnesius iki kreipimosi ir užpildyti nustatytos formos prašymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtoja

Stebėtoja portretas
Čia p.Stankaitienės rinkimų kampanijos dalis? Apmokėta valstybės saskaita?

Tania

Tania portretas
juokas pro asaras

Ar

Ar portretas
socialinis darbuotojas tas 2 val.atvyks į namus pas neįgalujį,ar teks vežyi į tą centrą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių