Neįgaliesiems – specialus turistinis maršrutas po Vilniaus senamiestį

Gruodžio 3 d. pasauliui minint Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną, pristatomas specialus turistinis maršrutas po Vilniaus senamiestį, skirtas judėjimo negalią turintiems asmenims.

Specialų turistinį leidinį, kuriame yra šis maršrutas pristato Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras, bendradarbiaudamas su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga.

Negalią turintiems asmenims siūloma aplankyti trisdešimt tris objektus, esančius tarp Aušros Vartų ir Arsenalo gatvės. Visi maršruto taškai parinkti atsižvelgiant į judėjimo sutrikimų turinčių asmenų pastabas ir pasiūlymus. Maršrutas buvo išbandytas 2010 m. balandžio – spalio mėn.

Šis leidinys – pirmasis Lietuvoje bandymas atrinkti tokio pobūdžio specializuotą turistinę informaciją ir pateikti ją spausdinta forma.

Tikimasi, kad tokio pobūdžio specializuotos informacijos atsiradimas padės ne tik atverti pažinimui Vilniaus miesto lankytinas vietas fizinę negalią turintiems asmenims bet ir paskatins susimąstyti tas įstaigas, kurios iki šiol skyrė per mažai dėmesio fizinę negalią turinčių asmenų poreikiams.

Leidinio rengėjai siekia ateityje papildyti turimą informaciją ir pasiūlyti daugiau Vilniaus lankytinų vietų, kuriose gali apsilankyti judėjimo sutrikimų turintys asmenys.

Nuo gruodžio 6 d. informacinis leidinys lietuvių ir anglų kalbomis bus nemokamai platinamas Vilniaus turizmo informacijos centruose. Vilniaus g. 22 esantis turizmo informacijos centras yra pritaikytas neįgaliesiems, judantiems vežimėliais.

Leidinį PDF formatu taip pat galima rasti interneto svetainėje www.vilnius-tourism.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių