Nedarbas rugpjūtį Kauno mieste ir rajone mažėjo

Rugsėjo 1 d. duomenimis Kauno darbo biržoje buvo registruota 37,8 tūkst. bedarbių arba 13,2 proc. visų darbingo amžiaus Kauno miesto ir rajono gyventojų. Per mėnesį registruotas nedarbas sumažėjo 0,2 proc. punkto.

Per paskutinį vasaros mėnesį Kauno darbo biržoje įregistruoti 2477 bedarbiai - 18,9 proc. mažiau nei liepą. Tarp įsiregistravusiųjų 737 (29,8 proc.) - iki 25 m. amžiaus jaunuoliai,  275 (11,1 proc.) - absolventai. Lyginant su liepos mėnesiu, jaunimo registracija sumažėjo 40,6 proc. Absolventų į darbo biržą kreipėsi tris kartus mažiau.

Rugpjūčio mėnesį darbo biržos duomenų bazėje buvo skelbiama 1880 laisvų darbo vietų Kauno mieste ir rajone - 5,2 proc. daugiau nei liepą.

Daugiausia darbo pasiūlymų per rugpjūtį sulaukė: tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai, pardavėjai, virėjai, barmenai, padavėjai, siuvėjai, statybų apdailininkai, betonuotojai, stogdengiai, o taip pat pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkai, buhalteriai, apskaitininkai, administratoriai. Nekvalifikuotiems darbuotojams dažniausiai buvo siūlomos pagalbinio darbininko, valytojo ir kitos darbo vietos.

Rugpjūčio mėnesį įdarbinti 2078 žmonės - dešimtadaliu daugiau nei liepą. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 678 asmenys ir iš jų daugiausia į viešuosius darbus – 375, į įdarbinimo subsidijuojant ir darbo įgūdžių įgijimo priemones - atitinkamai 175 ir 108 bedarbiai. Veiklą, įgijus lengvatinį verslo liudijimą, pradėjo 330 asmenų.


Šiame straipsnyje: nedarbas kaunenedarbasbedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių