Nedarbas mažėja, labiausiai reikia vairuotojų ir pardavėjų

Nuo spalio 1 dienos Kauno teritorinė darbo birža aptarnauja Kauno miesto, Kauno rajono, Kėdainių, Jonavos, Raseinių, Prienų ir Kaišiadorių rajonų teritoriją.

Lapkričio 2 d. duomenimis Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota apie 54 tūkst. bedarbių arba 12,7 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Palyginus su šių metų rugsėjo mėnesio duomenimis, nedarbo lygis minėtoje Lietuvos dalyje sumažėjo apie 0,4 proc.

Kauno mieste ir rajone spalio mėnesį užregistruoti 2264 bedarbiai, tai yra 10,2 proc. mažiau nei praėjusį mėnesį. Didžioji dalis arba apie 80 proc. bedarbių užregistruota Kauno mieste.

Darbo biržos duomenų bazėje per mėnesį Kauno mieste ir rajone buvo skelbiamos 1662 laisvos darbo vietos, tai - beveik 14,8 proc. mažiau nei šių metų rugsėjo mėn.

Daugiausiai darbo pasiūlymų sulaukė: tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai, pardavėjai, virėjai, padavėjai, siuvėjai, statybų apdailininkai, staliai, stogdengiai, šaltkalviai, suvirintojai, taip pat pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkai, buhalteriai, apskaitininkai, administratoriai, statybų inžinieriai. Nekvalifikuotiems darbuotojams dažniausiai buvo siūlomos pagalbinio darbininko, valytojo ir kitos darbo vietos.

Darbo biržos duomenimis, spalio mėn. Kauno mieste ir rajone įsidarbino 2151 ieškantis darbo asmuo,  tačiau lyginant su praėjusiu mėnesiu tai apie 10 proc. mažiau.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 438 asmenys. Iš jų daugiausia, 418 žmonės, - į remiamojo įdarbinimo priemones. 105 asmenys pradėjo darbinę veiklą įsigiję verslo liudijimus.

Kauno teritorinės darbo biržos Jonavos skyrius 2010 m. spalio mėn. registravo 336 bedarbius, tačiau nedarbo lygis šiame regione palyginus su praėjusiu mėnesiu beveik nekito. Panaši situacija pastebima ir analizuojant įdarbinimo rodiklius: spalio mėn. įdarbinti 306 asmenys ir tai yra beveik tiek pat, kiek ir rugsėjo mėn.

Jonavos skyrius spalio mėn. 177 asmenis įtraukė į aktyvias darbo rinkos politikos priemones, tai yra 77 proc. daugiau nei rugsėjo mėn. Verslo liudijimus įsigijo 92 asmenys.

Panaši situacija pastebima ir Kėdainių skyriuje: šiame regione spalio mėn. užregistruoti 368 asmenys, duomenų bazėje įregistruotos 255 laisvos darbo vietos, o įdarbinti 287 asmenys (palyginus su rugsėjo mėn. tik įdarbinimo rodiklis ženkliai pakito – jis padidėjo apie 33 proc.).

Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta beveik tiek pat asmenų kaip ir rugsėjo mėn. (91), taip pat 69 asmenys pradėjo darbinę veiklą pagal verslo liudijimą.

Raseinių skyriuje 2010 m. spalio mėn. įregistruoti 204 bedarbiai. Palyginus su šių metų rugsėjo mėn. registruotų bedarbių sumažėjo apie 10 proc., tačiau bendras nedarbo lygis rajone palyginus su praėjusiu mėnesiu beveik nekito (sumažėjo 0,8 proc.).

Raseinių rajone spalio mėn. įregistruotos 225 laisvos darbo vietos, o per šį mėnesį įdarbinta 250 asmenų (palyginus su rugsėjo mėn. duomenis įdarbinimo lygis sumažėjo 2,7 proc.). Per šį laikotarpį Raseinių rajone į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 32 proc. daugiau asmenų nei rugsėjo mėn. (127), verslo liudijimus įsigijo 21 darbo biržos klientas.

Kaišiadorių skyriuje situacija taip pat panaši: palyginus su šių metų rugsėjo mėn., per mėnesį Kaišiadorių skyriuje registruota 5 proc. mažiau bedarbių (166), duomenų bazėje įregistruotos 126 laisvos darbo vietos (tai apie 25 proc. mažiau nei rugsėjo mėn.). Šiuo laikotarpiu įdarbinti 126 asmenys. Įdarbinimo rodiklis palyginus su rugsėjo mėn. duomenimis taip pat sumažėjo apie 6 proc.). Aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 116 asmenų ir tai palyginus su rugsėjo mėn. yra net 84 proc. daugiau. Kaip ir kituose skyriuse, daugiausiai asmenų pradėjo dalyvauti remiamojo įdarbinimo priemonėse.

Ženkliausi darbo rinkos pokyčiai šių metų spalio mėnesį pastebėti Prienų skyriuje: šioje teritorijoje per mėmesį įregistruoti 169 bedarbiai (apie 18 proc. daugiau nei rugsėjį), taip pat Prienų rajone, palyginus su praėjusiu mėnesiu įregistruota net 23 proc. mažiau laisvų darbo vietų (143). Prienų rajone spalio mėn. įdarbinta 140 asmenų ir šis rodiklis yra apie 21 proc. mažesnis lyginant su rugsėjo mėn. Aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 55 asmenys, tai yra 25 proc. daugiau nei rugsėjo mėn.


Šiame straipsnyje: nedarbasbedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių