Nedarbas Kauno mieste ir rajone - 10,3 procento

Lapkričio mėnesį į Kauno darbo biržą ieškodami darbo kreipėsi 3,6 tūkst. darbo neturinčių asmenų. Įregistruotų bedarbių skaičius, palyginti su spaliu, sumažėjo 8,6 proc., tačiau darbo biržoje įregistruotų asmenų skaičius ir nedarbas toliau augo.

Darbo biržos duomenimis, gruodžio 1 d. Kauno darbo biržoje iš viso buvo įregistruota 29,4 tūkst. bedarbių, - 1,6 tūkst. žmonių daugiau nei prieš mėnesį. 42,8 proc. visų įsiregistravusiųjų sudarė moterys, 56,2 proc.  - vyrai, 14,5 proc. - iki 25 m. amžiaus jaunimas.

Registruotas nedarbas per mėnesį išaugo 0,6 proc. punkto ir gruodžio 1 d. Kauno darbo biržoje bedarbiais įsiregistravę asmenys sudarė 10,3 proc. visų darbingo amžiaus Kauno miesto ir rajono gyventojų. Vyrų nedarbas augo labiau nei moterų. Gruodžio 1 d. duomenimis, moterų nedarbas Kauno mieste ir rajone buvo 8,5 proc., vyrų -  12,2 proc.

Darbo vietų pasiūla lapkričio mėnesį, palyginti su spaliu, sumažėjo beveik ketvirtadaliu. Lapkričio mėnesį darbo birža ieškantiems darbo galėjo pasiūlyti 700 laisvų darbo vietų Kauno mieste ir rajone.

Palyginti su spaliu, darbo vietų pasiūla sumažėjo beveik ketvirtadaliu. 68,4 proc. visų darbo pasiūlymų pateikė paslaugų sektoriaus įmonės. Pramonės ir statybos įmonės, atitinkamai, - 23,8  ir 7,3 proc. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, tarptautinių krovinių vežimo vairuotojams, siuvėjams, virėjams, padavėjams, betonuotojams, medienos apdirbimo staklininkams, apsaugos darbuotojams, pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkams, buhalteriams, apskaitininkams, administratoriams ir kitiems.

Darbo biržos duomenimis, per lapkritį įsidarbino 1174 asmenys. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 244 žmonės. Iš jų daugiausia  - į profesinio mokymo ir įdarbinimo subsidijuojant priemones bei viešuosius darbus. 219 bedarbių pradėjo verslą įsigiję lengvatinį verslo liudijimą iki 6 mėn.

Lapkričio mėnesį Kauno darbo birža gavo 11 pranešimų apie darbuotojų atleidimą bankrutuojančiose ir pertvarkymus vykdančiose įmonėse, iš kurių numatyta atleisti 459 darbuotojus.

Daugiausia - apie 70 proc. - darbuotojų apie atleidimą įspėta pramonės įmonėse. Pagal įmonėse dirbančių žmonių skaičių, apie pusę visų įspėtų darbuotojų bus atleista įmonėse, kuriose dirba nuo 100 iki 249 dirbančiųjų. Pagrindinė darbuotojų atleidimo priežastis - įmonių pertvarkymai arba jų bankrotai. 


Šiame straipsnyje: nedarbasbedarbiai kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių