Nebus Seimo komisijos dėl Vilniaus šilumos ūkio nuomos

Seimas nesutiko su opozicijos siūlymu sudaryti laikinąją komisiją, kuri tirtų Vilniaus šilumos tinklų nuomos su „Rubicon“ susijusioms įmonėms aplinkybes.

Ketvirtadienį Seimas balsavo dėl opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos pasiūlymo sudaryti parlamento laikinąją komisiją, kuri ištirtų, ar teisėti ir skaidrūs yra Vilniaus valdžios ketinimai pratęsti šilumos tinklų nuomos sutartį ir leisti šilumos ūkį dar 20 metų valdyti „Rubiconui“.

Nors tokios komisijos sudarymo iniciatyvai savo parašais pritarė 50 Seimo narių iš įvairių frakcijų, tačiau plenariniame posėdyje už ją balsavo vos 44 parlamentarai. Prieš ir susilaikė 49. Todėl laikinosios komisijos nebus.

Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis bergždžiai įtikinėjo Seimo narius, kad komisija yra būtina, nes „pastaruoju metu Vilniaus miesto savivaldybei pradėjus svarstyti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties pratęsimą su „Vilniaus energijos“ valdytoja „Dalkia“, pratęsiant nuomą dviem dešimtmečiams ir numatant perėjimą prie biokuro naudojimo, iškilo daugybė abejonių dėl sutarties pratęsimo proceso skaidrumo“. „Kad būtų sudėlioti visi taškai, mes ir pasiūlėme sudaryti specialią Seimo komisiją“, - sakė V.Mazuronis.

Jo nuomone, svarbiausia, kad „vartotojams ir aplinkai ypač svarbūs sprendimai priimami visiškai nesitariant su visuomene“.

Siūlyta, kad komisija ištirtų, ar yra požymių, kad Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties pratęsimo procesas yra neteisėtas ir neskaidrus.

Tačiau Tvarkos ir teisingumo iniciatyvai nepritarė valdančiąją daugumą Vilniaus savivaldybėje sudariusios partijos. Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos ir kitų valdančiųjų balsais V.Mazuronio iniciatyvai nepritarta.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių