Nebus nei aplinkkelio, nei milijonų

Dėl politinių rietenų Vilniuje vakarinio aplinkkelio statyba gali ir neprasidėti. Projektui skirti ES milijonai jau dabar kabo ore.

Vilniaus miesto savivaldybė trečias mėnuo nepajėgia susitvarkyti su vakarinio aplinkkelio pirmos dalies projektu. Nors pirmo etapo statybos darbai turėjo prasidėti šių metų rugpjūtį, atrodo, kad pirmieji statybų kranai į teritoriją įriedės tik kitų metų pavasarį.

„Iki nustatyto termino neturėsime statybos rangos sutarties, nes nebus baigtos vykdyti viešojo pirkimo procedūros", – prašymą nukelti projekto finansavimo terminą argumentavo savivaldybės administracijos direktorius G.Paluckas.

Viešąjį pirkimą užvilkino įsiplieskęs ginčas tarp Vilnių valdančios Tvarkos ir teisingumo partijos bei jai oponuojančių liberalcentristų. Pastarieji dar vasarą pasidalijo įtarimais, esą Tvarkos ir teisingumo partijos nariai vakarinio aplinkkelio pirmos dalies statybų konkurso sąlygas tyčia parengė vienintelei bendrovei "Panevėžio keliai", susijungusiai į konsorciumą su bendrove "Kauno tiltai". Šis konsorciumas buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Tąkart valdžia gynėsi konkursą surengusi laikydamasi reglamento, o liberalcentristams neįtikusi tik tuo, jog nesudarė palankių sąlygų jame dalyvauti jų proteguojamai bendrovei „Fegda“, baigiančiai statyti pietinę aplinkkelio atkarpą.

Plačiau apie tai - rytojaus „Vilniaus dienoje“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių