Neblaivus į darbą atėjęs prokuroras po atleidimo siekė kompensacijos

Klaipėdos apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus prokuroro darbą dėl potraukio alkoholiui praradęs Remigijus Bėtkis, iš Generalinės prokuratūros tikėjosi gauti 10 tūkstančių litų moralinę kompensaciją, rašo portalas DELFI.lt.

Iš tarnybos atleistas prokuroras teismus tikino, „požymius, kad iš jo burnos sklinda alkoholio kvapas, jis elgėsi neadekvačiai, nerišliai kalbėjo, buvo nestabilios laikysenos ir nekoordinuotų judesių, nustatė prokuratūros darbuotojai, kurie neturi jokių medicininių žinių ir kvalifikacijos, reikalingos tinkamai ir tiksliai nustatyti asmens būseną“.

R. Bėtkis tvirtino, kad jis serga širdies ligonis, todėl „ypač jautriai reagavo į neigiamus ir akivaizdžiai neteisingus savo vadovo priekaištus“.  Prokuroro kėdę atgauti tikėjęsis R. Bėtkis reikalavo priteisti 10 tūkstančių litų žalą ir, be abejo, sugrąžinus į darbą, sumokėti už priverstinę pravaikštą.

Vilniaus apygardos administraciniame teisme bylinėjęsis R. Bėtkis gavo nepalankų atsakymą – Generalinė prokuratūra nepadarė jokių pažeidimų atlikusi tarnybinį patikrinimą, o štai R. Bėtkis, anot teismo, galėjo numatyti savo veiksmų pasekmes.





NAUJAUSI KOMENTARAI

naikint

naikint portretas
tokias lervas

gal jis

gal jis portretas
visai o8ujelino!?!?

r

r portretas
saunuolis. gal vyr prokuroras daktaras kad be alkotesterio nustato blaivuma????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių