Neatlygintiniems kraujo donorams iš Klaipėdos - ordinas ir padėkos

Penktadienį Klaipėdos koncertų salėje buvo pagerbti Klaipėdos krašto neatlygintini kraujo donorai ir rėmėjai, propaguojantys neatlygintiną donorystę savo įmonėse.

Nacionalinio kraujo centro darbuotojai dar kartą pagerbė klaipėdietę Ritą Šukytę, kuriai kiek anksčiau sostinėje buvo įteiktas Garbės donoro ženklas. Ji tapo bene pirmąją neatlygintina kraujo donore uostamiestyje, sulaukusi tokio garbingo apdovanojimo.

Šis ženklas suteikiamas už 40 kraujo donacijų ir aktyvią veiklą, propaguojant neatlygintiną donorystę. Tai aukščiausias įmanomas apdovanojimas šioje srityje.

Kaip pastebėjo Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo vadovė Rasa Oginskienė, Garbės donoro ženklas suteikiamas itin retai. 

Dar šešiems klaipėdiečiams donorams-savanoriams įteikti Nusipelniusių donorų ar Donorų žymūnų pažymėjimai. Padėkų sulaukė  ir septyni aktyviausi įstaigos pagalbininkai, visada noriai atsiliepiantys į kvietimą aukoti trūkstamos grupės kraujo. Jų istorijose – po kelias dešimtis donorystės atvejų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat įteikė padėkas įmonėms, kurios propaguoja neatlygintiną kraujo donorystę. 

Pasak R.Oginskienės, donorų dovanoto kraujo dėka buvo išgelbėta ne vieno žmogaus gyvybė. Tad donorai savanoriai turėtų būti teisingai suvoktos žmogiškosios pareigos pavyzdys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha aha

aha aha portretas
Duokit duokit ta kraują, jei tik Jums negaila, tik laaaaabai jau įdomu, jei pamatytumėte kokiems ligoniams jis pilamas , kazin ar beduotumėte, žinoma, reikia gelbėti visus, bet kai pas ligonį paskutinė stadija vėžio ir jis iš žarnyno, šlapimo pūslės kraujuoja nesustabdomai, niekas nebedaro operacijos, o jam supilama 33 dozės kraujo....................ir.....................vis tiek miršta, dar ,tiesa, prieš tai reanimavus....................Aš jau senai nebeduodu kraujo, kai pamačiau kam naudojamas yra, vietoj to, kad pagelbėti vaikams ar jauniems žmonėms.............

rita

rita portretas
Pasižiūrėjau į ponią, kuri yra rekordininkė, ir praėjo noras būti donore. Ne veltui kalbama, kad duodant kraują- storėjama. Dar keisčiau, kad Meras- kraujo donoras? Ar ir jam reikia dėkoti, jei jis to kraujo, kaip sako, niekada ir nedavė?

mrr

mrr portretas
tipiniu lietuviu komentarai. nieko kito ir nesitikejau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių