Neatgaunantys žemės pažėrė reikalavimų (papildyta)

Antradienį prie Kauno rajono savivaldybės vykusiame sankcionuotame mitinge žemės neatgaunantys kauniečiai reikalavo teisingumo.

„Kauno rajone ir visoje Lietuvoje žemės niekaip  neatgauname  jau 18 metų. Tai tapo panašu į nesibaigiantį košmarišką sapną. Susidaro įspūdis, kad sudaryta tokia įstatymų, valdininkijos veiksmų ir teisėtvarkos sistema, kad paprastas Lietuvos pilietis, sąžiningu keliu niekada negalėtų atsiimti teisėtai jam priklausančios žemės", - sakė viena piketo organizatorių Rūta Zabielienė.

Mitingo dalyviai reikalavo nedelsiant sustabdyti laisvos valstybinės žemės pardavinėjimą lengvatinėmis kainomis, kol nebus grąžinta žemė visiems savininkams.

Reikalaujama viešai įvertinti ir atitinkamai nubausti valstybės tarnautojus, kurie vilkina žemės grąžinimą.

Mitinge dalyvavo apie 50 žmonių.

Po piketo Kauno rajono savivaldybė informavo, kad žemės gražinimas nėra savivaldybės funkcija, tuo užsiima Kauno apskrities viršininko administracija (KAVA).

Žemės savininkų įgaliota atstovė  R.Zabielienė, paklausta, kodėl piketuojama prie Kauno rajono savivaldybės, sakė jog tai „strategiškai gera vieta".

Su piketuotojais susitiko Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojai Nijolė Kliučienė ir Petras Mikelionis. N.Kliučienė pažymėjo, kad savivaldybė su žemės grąžinimu nėra susijusi, pažadėjo pagal galimybes skirti salę susitikimui su atsakingų už žemės grąžinimą institucijų atstovais. „Sveikinu, kad išdrįstate reikalauti to, kas jums  priklauso",  - sakė mero pirmoji pavaduotoja.

Po to, kai Kauno rajono savivaldybės interneto svetainėje buvo publikuota informacija „Piketavo prie Kauno rajono savivaldybės, nes ji geroje strateginėje vietoje", Lietuvos žemės savininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Edvardas Raugalas informavo, kad R.Zabielienė yra pašalinta iš visų Lietuvos žemės savininkų sąjungos valdymo organų ir jai nebuvo suteiktas Lietuvos žemės savininkų sąjungos įgaliojimas rengti mitingą.

„Lietuvos žemės savininkų sąjunga atsiriboja nuo bet kokių R.Zabielienės veiksmų", - sakė E. Raugalas.

Plačiau skaitykite rytoj „Kauno dienoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių