Ne visos žvaigždės tesėjo pažadus sergantiems vaikams

Pirmadienį Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriuje vėl lankėsi Lietuvos žvaigždės. Tiesa, šį kartą jų buvo daug mažiau.

Žvaigždžių laukė kava, arbata bei saldumynai. Tačiau tik po darbo. Žinomi Lietuvoje žmonės savo darbu padėjo įrenginėti keturias iš šešių Vaikų pulmonologijos skyriaus palatų. Piešimas ant stiklo, dekupažas, palatų sienų, langų, baldų gražinimas, puošimas.

Šešiose palatose maksimaliai tilps 16 vaikų. Čia gulės sunkiausiai sergantys vaikai iš visų Lietuvos kampelių.

Pirmoji atvyko Natalija Zvonkė, po to atskubėjo Liveta Kazlauskienė su dukra Ingrida.

Verslininkė Inga Budrienė pažadėjo atvykti su dovanomis, tačiau tik tuomet, kai jos nefilmuos ir nefotografuos. Gerus darbus, įsitikinusi Inga, galima daryti ir tyliai, be reklamos.

Iš Vilniaus neatvyko nei viena iš kelių dešimčių kviestų žvaigždžių.

"Geri darbai visada lieka gerais, - mano fondo įkūrėja ir iniciatorė Marija Dubickienė. - Nesvarbu, kad žinomi žmonės ir reklamuojasi. Tegul juos visada puošia ir garsina tik geri darbai".

M.Dubickienė kvietė visus žmones ir žvaigždes neišmesti po namo ar buto remontų likusių statybinių medžiagų, kurių gali prireikti restauruojant palatas.

Pirmoji pažadą tesėjo jau vasaros pradžioje, kaip ir A.Paškevičiūtė, apsilankiusi dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. Ji su draugais išpiešė vieną palatos sieną.

Birželio pradžioje Vaikų pulmonologijos skyriuje lankėsi beveik dvi dešimtys žinomų Lietuvos estrados bei televizijos laidos vedėjų. Pas atvira tuberkuliozės forma sergančius vaikus jie visi atskubėjo su dovanomis.

Tuomet Estrados princu tituluojamas Rytis Cicinas atvyko nešinas įspūdingo dydžio pliušiniu šunimi, dainininkas Egidijus Sipavičius - piešimo lenta, stilistas Mantas Petruškevičius nupirko spalvojimo knygelių, Bernin su vyru - šachmatus ir stalo žaidimus.

Tąkart su dovanomis atvyko ir Česlovas Gabalis, Gintarė Karaliūnaitė, Aistė Paškevičiūtė ir daugelis kitų žinomų Lietuvoje asmenų.

Akcijos organizatoriai labdaros fondas "Saulės smiltys" teigė, kad šiuo vizitu siekiantys atkreipti dėmesį į apgailėtiną ligoninės patalpų būklę. Po kurio laiko ketinama pakviesti šou verslo atstovus į talką - viliamasi, kad į rankas paėmę įrankius jie bandys suremontuoti vieną palatą.

"Atvyksime, padėsime, padarysime", - žadėjo ir šypsojosi Lietuvos žvaigždės. Deja, antrą kartą atvyko ir dar vasaros pradžioje duotą savo pažadą kol kas ištesėjo ne visi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių