NBA viceprezidentas: vienija aistra krepšiniui (interviu)

Į Lietuvą dienai užsukęs NBA viceprezidentas Jesus Bueno negailėjo gerų žodžių Lietuvos krepšiniui. Ispanas įsitikinęs NBA ir Lietuvos bendradarbiavimo sėkme.

Buvęs Ispanijos krepšinio federacijai vadovavęs J.Bueno yra lankęsis Lietuvoje, tačiau į mūsų šalį pirmą kartą atvyko kaip už NBA plėtrą Europoje atsakingas asmuo. Lietuvos krepšinio federacija ir NBA per kitų metų Europos vyrų krepšinio čempionatą  ketina įgyvendinti kelis bendrus projektus. Kol kas jie nedetalizuojami, tačiau J.Bueno teigė esantis įsitikinęs, kad jie bus sėkmingi.

Dieną Lietuvoje praleidęs svečias ne tik aptarė bendradarbiavimo galimybes, bet ir įvertino naujai dygstančių arenų statybas ir viešbučių būklę.

"Taip, aš mačiau ir Kauno Žalgirio areną, bet aš nesu tikrintojas. Man net nekyla abejonių, kad viskas bus padaryta laiku ir aukščiausiu lygiu", – sakė J.Bueno.

NBA viceprezidentas sutiko atsakyti į kelis "Kauno dienos" klausimus.

– Koks jūsų atvykimo tikslas?

– Pirmą kartą į Lietuvą atvykau kaip žmogus, atsakingas už NBA plėtrą Europoje. Galima sakyti, kad tai yra su malonumu suderintas darbo vizitas. Man malonu atvykti į Lietuvą, nes čia krepšinis yra labai mylimas. O kaip NBA viceprezidentas atvykau aptarti projektų, kurie gali būti organizuojami bendradarbiaujant NBA ir Lietuvai. Ateityje matau labai daug bendradarbiavimo galimybių. Lietuva labai daug daro krepšinio labui, myli šį žaidimą. NBA ir Lietuvą vienija aistra krepšiniui.

– Manote, kad Europos krepšinio ateityje Lietuva turės svarbų vaidmenį?

– Ji ne turės, o jau turi itin svarbų vaidmenį. Lietuva yra viena iš krepšinio madas demonstruojančių šalių. Praėjusiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė užėmė trečią vietą, o kitais metais Lietuva organizuoja Europos vyrų krepšinio čempionatą. Tai yra labai svarbu. Tokia teisė nesuteikiama bet kam. NBA yra suinteresuota krepšinio pažanga, todėl mato Lietuvos pasiekimus ir pastangas.

– Ar NBA skirs didelį dėmesį Europos krepšinio čempionatui?

– Eurolygos finalinio ketverto varžybos ir Europos vyrų krepšinio čempionatas – didžiausi kitų metų krepšinio pasaulio renginiai, į kuriuos bus įsmeigtos viso pasaulio akys. Žinoma, kad NBA dėmesys taip pat bus nukreiptas į Lietuvą. Nežinau, kas mane sustabdytų, kad aš čia neatvykčiau. Šis renginys yra labai svarbus Lietuvai. Visas pasaulis stebės ne tik komandų žaidimą, bet ir menkiausias varžybų organizacijos detales, transliacijos kokybę. Iš viso to krepšinio sirgaliai susidarys įspūdį apie Lietuvą.

– Ar ne per didelė atsakomybė mažai šaliai?

– Aš Lietuvoje buvau prieš dvejus metus su Ispanijos nacionaline rinktine ir mačiau varžybų organizavimo lygį, rungtynių atmosferą, sirgalius. Visa tai man padarė labai didelį įspūdį. Lietuva – dėl krepšinio pakvaišusi šalis, kuri per Europos čempionatą turės puikias arenas su nuostabia atmosfera. Vien dėl to čempionatas bus geras. Be to, aš gana gerai pažįstu Lietuvos krepšinio federacijos atstovus. Jų sugebėjimai organizuoti varžybas ir plėtoti įvarius projektus man nekelia jokių abejonių.

– Gal po kelerių metų NBA komandos Lietuvoje sužais rungtynes?

– Kodėl gi ne? Kaune statoma puiki arena, kurioje bus galima žaisti paties aukščiausio lygio krepšinį. Ji atvers dar daugiau galimybių. Gali būti, kad kada nors NBA komandos Lietuvoje surengs treniruočių stovyklą ir čia sužais draugiškas rungtynes.

NBA vadovas Davidas Sternas prieš dešimt metų sakė, kad po dešimtmečio NBA čempionate žais komandos iš Europos. Tačiau tai vis dar neįvyko.

Išties jis taip pasakė prieš dešimt metų, o dabar aš sakau, kad Europos komandos NBA čempionate žais po dešimties metų. Gal taip ir neįvyks, bet svarbiausia turėti viziją ir jos siekti. Kada nors išauš ta diena. Yra daug trukdžių, bet dirbama ta linkme. Ateinantį pavasarį Europoje, Londone, bus žaidžiamos pirmosios NBA reguliaraus sezono rungtynės. Mes matome, kad Anglijos žmonės to labai laukia, tai skatina mus stengtis ir dirbti ta linkme dar aktyviau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių