Naujovė Kauno viešajame transporte – specialiai paženklinti autobusai

Šią savaitę į Kauno gatves išriedėjo specialia simbolika papuošti 29 maršruto autobusai, keleivius vežantys iš oro uosto į miesto centrą. Anot savivaldybės, šių autobusų vairuotojams keliami išskirtiniai reikalavimai.

„Praėjusiais metais viešint Barselonoje atkreipiau dėmesį į panašiu principu apklijuotus autobusus, važiuojančius į oro uostą. Šią idėją nusprendžiau įgyvendinti ir Kaune. Viešasis transportas prisideda prie miesto įvaizdžio formavimo, – teigė miesto meras Andrius Kupčinskas. – Kadangi šiuo maršrutu važiuoja daug užsieniečių, didelį dėmesį kreipiame ir į šių autobusų vairuotojus.“

„Specialiai suformavome būtent 29 maršrutui skirtą vairuotojų komandą. Į ją pateko tik užsienio kalbas mokantys ir į mūsų miestą atvykstantiems užsieniečiams įvairiais klausimais galintys padėti vairuotojai“, – pasakojo bendrovės „Kauno autobusai“ atstovas Rimas Stankaitis.

29 maršruto autobusų tvarkaraštis yra suderintas su oro uosto skrydžių tvarkaraščiu. Kadangi neretai pasitaiko atvejų, kuomet lėktuvai vėluoja, iš Kauno oro uosto išvažiuojantys autobusų vairuotojai nuolat palaiko ryšį su oro uosto dispečeriais.

„Jei lėktuvas šiek tiek vėluoja, autobuso vairuotojas visuomet palaukia, kol jis nusileis“, – pabrėžė R. Stankaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
nu tu cia meras malacius, toki projekca igivendzinai, jau miasto ivaizdzis pakilo ohogoooo kaip... o kada dzuobiu ivaizdzi kelsime?????????

o

o portretas
tai kiek čia tu iš užsienos atskrenda 3 užusieničiai per mėnesį??

KARMĖLAVOJE

KARMĖLAVOJE portretas
gyvenantys žmonės, ar važiuojantys į kapines tai jau ne žmonės ir miesto įsivaizdis su duobėmis nesvarbus, svarbu, kas anot komentatoriaus ,,iš už sienos". Miesto įvaizdis svarbus ne tik autobusų apklijavimu, bet ir pačio miesto įvaizdis, kad galėtume parodyti svečiams, o dabar....
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių