Naujieji Vilniaus centre – be alkoholio ir fejerverkų

Jei nusprendėte Naujuosius pasitikti Vilniaus centre, susitaikykite su tuo, kad pasitiksite juos be šampano, negalėsite leisti savo fejerverkų ir valandą kitą pašalsite bei būsite apstumdytas minios. Tačiau jei sėdėsite namie, praleisite progą pamatyti įspūdingą šviesų ir garso reginį.

Lietuvos hidrometerologijos tarnybos meteorologė  Eugenija Šakalytė sakė, kad Naujųjų naktį Vilniuje bus šaltoka, o po vidurnakčio šaltukas gali paspausti iki 6 laipsnių. Tačiau naktis turėtų būti giedra, tad nuo miesto kalvų fejerverkai turėtų būti gerai matomi

Naujametinių renginių organizatoriai tikisi, kad miesto centrą šiąnakt užplūs daugybė vilniečių, svečių iš kitų miestų ir užsienio.

Jei nusprendėte sutikti naujuosius Vilniaus centre, atminkite:

- Automobilį teks palikti tolėliau nuo centro ir eiti pėsčiomis, nes centrinės gatvės bus uždarytos.

- Nusiteikite, kad Naujuosius pasitiksite blaivas - miesto centre bus įrengta 12 kontrolės punktų, kuriuose policijos pareigūnai tikrins jūsų krepšius ir kišenes.

- Negalėsite stebėti, kaip lygiai vidurnaktį visi miestiečiai pradeda šaudyti fejerverkus (tuo metu stebėsite G.Hofo renginį Katedros aikštėje), taip pat negalėsite pats leisti fejerverkų  - jų policija neleis įsinešti į miesto centrą.

- Nusiteikite, kad teks pasigrūsti, o kurį laiką ir „užstrigti" milžiniškoje minioje.

- Šilčiau apsirenkite, nes naktis bus šaltoka, apie 4-6 laipsnius šalčio. Tiesa, didžiulė besigrūdanti minia ir šokiai gali sušildyti.

- G.Hofo šviesų ir muzikos reginys bus gerai matomas iš kosmoso, tačiau jei esate žemėje, jį geriausia stebėti Katedros aikštėje. Nuo netoliese esančių kalvų Katedros aikštė prastai matoma, pavyzdžiui, nuo Trijų kryžių kalno ją užstoja Valdovų rūmai.

Jeigu, kaip kasmet, vidurnaktį norite stebėti ir leisti Naujametinius fejerverkus:

- Apsiaukite patogius žieminius batus - miesto gatvės slidžios, o ypač slidu kalvų papėdėse, jei, pavyzdžiui, sugalvotumėte fejerverkus stebėti nuo Trijų kryžių kalno.
- Nenaudokite nepatikimų pirotechnikos gaminių, prieš šaudami juos įdėmiai perskaitykite instrukciją. Statykite pirotechnikos gaminius tik ant lygaus tvirto paviršiaus, jokiu būdu netaikykite į šonus - jie gali sužeisti žmones. Jei fejerverkas neiššovė, kelias minutes palaukite, nekrapštykite jo ir nemėginkite vėl uždegti. Tokį gaminį būtina įdėti į vandenį, o po to aprišti maišeliu ir išmesti į šiukšlių konteinerį. Ugniagesiai įspėja švenčių dienomis atsargiai elgtis su  ugnimi, elektros prietaisais.

Vakar ir užvakar naktį Vilniaus centre buvo repetuojami Naujametinės nakties renginiai - Vilniaus koncertų ir sporto rūmų  languose įrengtoje scenoje buvo rodoma opera „Spragtukas", o Katedros aikštėje šviesų menininkas G.Hofas reguliavo šviesas. Repeticijos sudomino jas stebėjusius naktinėtojus ir sudomino pasižiūrėti, kas laukia šiandien.


Šiame straipsnyje: Naujieji metaihofas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių