Naujieji greičio slopinimo kalneliai taps matomesni

Vairuotojų keiksnojami naujieji greičio slopinimo kalneliai taps ryškesni. Baltais kvadratais bus nudažyta ne tik vieta kur jis prasideda, bet ir paties įrenginio viena pusė.

Naujieji kalneliai, kurie išlieti iš asfalto, įrenginėjami visame mieste. Miesto valdžia šiuos įrenginius vietoje plastikinių pasirinko dėl pigumo.

Vienas iš asfalto išlietas greičio kalnelis atsieina 400 litų. Plastikinio įrengimas kainuoja 2 tūkst. 340.

Naujieji kalneliai papiktino automobilių vairuotojus. Šie skundėsi, kad įrenginiai sunkiai pastebimi. Ypač esant lietingam orui. Anot vairuotojų, nepadeda net baltais kvadratais pažymėta įrenginio pradžia.

„Kalnelius pastebi tik paskutinę minutę“, – tvirtino vairuotojai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad naujieji kalneliai taps matomesni. „Šachmatais“ bus nudažyta ir viena įrenginio pusė.

„Tada kalneliai matysis iš toliau. Dabar įrenginys iš važiuojamosios pusės yra juodas. Iš toliau sunku pastebėti. Gaila, kad rangovas iš karto nesusiprotėjo kalnelius nudažyti“, – pasakojo L.Dūda.

Buvo suabejota ir naujųjų kalnelių kokybe. Praėjus neilgam laikui po įrengimo, jie jau buvo apgadinti.

„Taip nutiko, nes vairuotojai per greitai važiuoja ir stabdo ant kalnelio. Kai pažymėsime, kalneliai neturėtų būti gadinami. Vairuotojai juos anksčiau pastebės ir pradės anksčiau stabdyti“, – prognozavo L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mi

Mi portretas
Ne stabdyme esmė, o kalnelių aukštyje - neapskaičiuota, kad jie drasko mašinos dugną. Kai nuplėš duslintuvą - pateiksiu sąskaitą savivaldybei.

miestiete

miestiete portretas
su tokiais kalneliais galima palikti visa automobilio dugna, jie yra per auksti, juos reikia apvaziuoti isvaziuojant i kita eismo juosta. kur protas zmoniu kurie juos state.

debilai

debilai portretas
padarykit kalnelius kaip Jakų žiede.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių