Naujasis Klaipėdos uosto vadovas tęs E. Gentvilo pradėtas derybas

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija oficialiai turi naują vadovą. Antrą dieną jam vadovauja ne vienerius metus Susisiekimo ministerijos sekretoriumi, o pastaruoju metu koncerne „Achema“ dirbęs socialdemokratas Arvydas Vaitkus. Naujasis vadovas teigia neketinantis užsiiminėti kritika ir pasiryžęs imtis darbų. Jo nuomone, svarbiausia, kad uosto direkcijos finansiniai pajėgumai būtų kuo didesni, tuomet ši galės lanksčiai investuoti ir gauti greitą grąža, - rašo portalas 15min.lt .

„Mano moralė neleidžia kritikuoti buvusio vadovo arba tų veiksmų, kurie čia vyko, – paklaustas, kokių trūkumų mato direkcijoje atsakė A.Vaitkus. – Manau, kad koncentruosiu savo veiksmus į tuos darbus, kuriuos reikia daryti, o ne į kritikos paiešką. Pabrėžiu tai, ką sakiau dar dirbant Sigitui Dobilinskui (buvęs direkcijos generalinis direktorius, red.past.): Uosto direkcija gali džiaugtis rezultatais, kai ji investuoja, padarius bendrą investiciją atsiranda grąža, nepadarius, grąžos tikėtis neverta“.

Kad uostas galėtų investuoti kuo daugiau, A.Vaitkus ketina tęsti iš direkcijos vadovo posto į Seimą išvykusio Eugenijaus Gentvilo pradėtas derybas, kad visas uosto pelnas liktų įmonei.

Jis ketina šalies vadovams pateikti siūlymus ir argumentus, kuriais remiantis Uosto direkcija neturėtų mokėti šio mokesčio.

Keičiantis vadovybei uosto direkcija pernai į šalies biudžetą pervedė 32 mln. Lt., nors A.Vaitkus mano, kad to galėjo ir nedaryti. Taip pasielgta vadovaujantis įstatymu, kuriame numatyta, jog valstybės ir savivaldybių įmonės į bendrą iždą turi pervesti pusę pelno.

„Šie pinigai galėjo pasitarnauti vykdant darbus, kad ir pastatant valčių prieplauką, kuri naudinga ir uostui, ir gyventojams. Tikimės palaikymo iš vyriausybės“, – kalbėjo generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių