Naujas restoranas „F‘Ollie‘s“ nepabūgo krizės

Netylant kalboms apie ekonominę krizę, Vilniuje ir toliau atsidarinėja naujos kavinės ir restoranai. Savaitės pradžioje  duris atvėrė šeštoji „Coffee-Inn“, po kelių dienų - nuo virtuvės iki interjero Prancūzija alsuojantis restoranas „F‘Ollie‘s“.

Algirdo gatvėje viešbutyje „Algirdas“ įsikūręs restoranas bus prieinamas visiems, kurie vertina maisto kokybę bei tiems, kurie taupo savo laiką, - tikina, restorano įkūrėjai.

Prieš metus bendrovė „SM7“, atidarę sėkmingai veikiantį belgų restoraną „Paradis Belge +32“, šiandien pasikvietę į pagalbą tą patį garsų belgų kulinarą Olivier Michilsą ir atidaro prancūzų virtuvės restoraną „F‘Ollies“.

„Prancūzų virtuvė – neabejotinai geriausia pasaulyje. Jei apžvelgtume geriausius pasaulio restoranus, visų jų virtuvė sukurta būtent prancūzų virtuvės pagrindu. Kiekvienas Prancūzijos regionas garsėja vis kitu virtuvės šedevru: Normandija garsėja ypatingais blynais – krepais, Bretanė – austrėm, Provincija – padažais ir žolelėmis, Perigordas – triufeliais. O kur dar milijonai sūrių rūšių. Neabejotinai geriausi gyvenime ingredientai yra ten“ – pagyrų negaili prancūzų virtuvei belgų kulinaras Olivier Michils.

Restorane bus siūloma platus prancūziškų patiekalų bei gėrimų asortimentas.  Kas yra buvę Prancūzijoje, pirmiausia tikriausiai ieškos jūros gėrybių bei desertų ir tikrai neliks nuvilti – austrės, moliuskai, sraigės, kiaušinio pyragas su įvairiais priedais, svogūnų sriuba – tai tik maža meniu dalis.

Vyno gurmanams bus pasiūlyta tokių vynų rūšių, kurių nėra kitose Pabaltijo šalyse, kuriuos restoranui parinko ir prie patiekalų derino Someljė mokyklos mokytojas, vynų žinovas Darius Voisiat.

„Jei ankščiau Lietuvos restoranuose ir kavinėse dominuodavo tik kelios vynuogės - baltoji Chardonnay ir raudonoji Cabernet Sauvignon ir gal dar Merlot, tai dabar galime pasiūlyti įvairiaspalvę vynuogių ir vyno stilių puokštę - apie 20 skirtingų vynuogių“, - teigė D.Voisiat. 

„F‘Ollie‘s“ restorane sukurtas žaismingas interjeras. kuriame gausu prancūziškų kultūrinių ir dekoratyvinių motyvų.

Lengvumą ir flirtą siekta išreikšti pertvaromis, kurios svečiams taip pat suteiks privatumo. Restorane įrengto baro sienelė primena vitražą iš šampano butelių dugnų, o nuotraukos ir paveikslai ant sienų atspindini Paryžiaus gyvenimo akimirkas. Paveikslais ir nuotraukomis bus galima gėrėtis ne tik restorane, bet ir juos įsigyti – tai nedidelė aliuzija į prancūzišką meno galeriją.


Šiame straipsnyje: F‘Ollie‘s,restoranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių