Naujas kino teatras Vilniuje – jau rugsėjo mėnesį

Rugsėjo pabaigoje Vilniuje duris atvers naujas kino teatras. Prekybos centre „Ozas“ įsikursiantį kino teatrą valdys lenkų kompanija „Multikino“.

Naujajame kino teatre bus septynios salės, 3 iš jų pritaikytos 3D formato filmams. Kino teatre „Multikino“ vienu metu filmus galės žiūrėti 1200 žiūrovų. Kaip pasakojo „Multikino“ Lietuvos padalinio programų ir marketingo vadovas Raimundas Bilinskas, pirmasis filmas bus parodytas rugsėjo 24 d. Tai bus režisieriaus Oliverio Stone‘o drama „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“.

„Nors Vilniuje kino teatrų yra išties nemažai, tačiau tikiu, kad savo žiūrovą rasime. Nors būsime tik trečias pagal dydį sostinės kino teatras, tačiau naujausias. Manau, kad šis faktas turėtų žmones traukti“, - svarstė R.Bilinskas.

Pasak jo, žiūrovus turėtų sudominti ir planuojamos tiesioginės operų transliacijos. „Tiesiogiai rodysime spektaklius iš „La Scala“ teatro Italijoje. Bus galima pamatyti ne tik pačią operą, bet ir tai, kaip į teatrą renkasi žmonės, kaip muzikantai derina instrumentus. Tokios transliacijos Lenkijoje labai populiarios“, - pasakojo D.Bilinskas.

Jis neslepia, kad „Multikino“ bus komercinis kino teatras, todėl ir jo repertuaras nebus kažkuo išskirtinis. Bilietų kainos taip pat turėtų būti panašios į kitų komercinių kino teatrų.
„Multikino“ yra antras pagal dydį kino teatrų operatorius Lenkijoje, kurioje valdo daugiau kaip 180 kino teatrų. Pasak D.Bilinsko, kino teatras Vilniuje projektuojamas pagal vieno naujausių „Multikino“ kino teatrų Poznanėje pavyzdį.

„Multikino“ vadovai anksčiau kalbėjo, kad kino teatras Vilniuje bus pirmasis kompanijos žingsnis į užsienio rinkas, tačiau Lietuvos sostinę aplenkė Ryga. Latvijoje „Multikino“ kino teatras buvo atidarytas prieš kelias savaites.

Kino teatras prekybos centre „Ozas“ turėjo būti atidarytas dar praėjusiais metais. Jo operatoriumi turėjo tapti du kino teatrus Vilniuje valdanti bendrovė „Forum Cinemas“, tačiau ji nusprendė nevykdyti pasirašyto kontrakto, tokį sprendimą motyvuodama finansine krize.

Dėl sutartyje numatytų įsipareigojimų nevykdymo viena iš "Ozo" projektą plėtojančių bendrovių 2009 m. lapkritį kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą. Šis areštavo "Forum Cinemas" turtą – kino teatrą "Forum Cinemas Vingis". Turto arešto mastas siekė beveik 1,5 mln. eurų (5,1 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių